Antena Meniu Search
x

Frauda cu analize medicale: Prejudiciu de 500.000 de euro

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale a 42 de persoane acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals, luare si dare de mita. Acestea ar fi fraudat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate prin decontarea unor analize medicale fictive.

Vezi și

 In aceasta dimineata, procurorii DIICOT si politistii au efectuat 44 de perchezitii domiciliare, fiind cautate 42 de persoane acuzate de mai savarsirea mai multor infractiuni.

"Activitatea infractionala a constat, in principal, in fraudarea de catre mai multi medici si angajati ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate in realitate, cauzandu-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro", se arata intr-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Unul dintre medicii pus sub acuzare, Sergiu Barsan, a fost ridicat de la o pensiune din Drobet-Turnu Severin.

In varsta de 40 de ani, Sergiu Barsan este medic la Clinica de Cardiologie a Spitalului Elias din Capitala, si urmeaza sa fie dus la Bucuresti pentru audieri.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Frauda cu analize medicale: Prejudiciu de 500.000 de euro