Frica de COVID-19 l-a facut pe un pacient să-şi pună capăt zilelor

De Corina Matlinschi.
Publicat: 23.10.2020, 19:42.
Actualizat: 23.10.2020, 19:53

Nu a murit de COVID19, ci cu COVID. Stresul, teama şi alte probleme psihice apărute după infectarea cu coronavirus l-au facut pe un pacient de la Matei Balş, să se arunce pe geam! Bărbatul şi-a pus capăt zilelor în ciuda faptului că medicii spun că putea să scape de boală.

Bărbatul, de 51 de ani, era internat de câteva zile la Institutul Matei Balş şi avea o formă gravă a bolii. El s-a aruncat de la etajul al doilea al clădirii.

Un echipaj SMURD l-a preluat, l-a adus la Spitalul Floreasca, însă medicii nu au mai putut să îl salveze. Este al treilea pacient infectat cu coronavirus care îşi pune capăt zilelor, iar medicii trag un semnal de alarmă: depresia provocată de COVID-19 este mai gravă decât pare la prima vedere.

Printre simptomele cele mai des întâlnite la pacienţii cu coronavirus se numără stimga din societate, teama că nu ştiu că organismul lor va face faţă infecţiei şi stresul.

Specialiştii spun că vorbim de o depresie provocată şi de teama de a-i infecta pe cei apropiaţi, lucru care reprezintă pentru ei o adevărată tortură.

Experţii le recomandă pacienţilor să nu vadă spitalul ca pe un capăt de drum şi spun că toţi ar trebui evaluaţi de un psiholog la internare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.