Antena Meniu Search
x

Video Funcționară la primăria Cluj, avere de jumătate de milion de euro. ANAF verifică în detaliu cum au fost dobândiți banii

O fostă funcţionară a Primariei Cluj-Napoca nu poate justifica o mare parte din avere. Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, între averea dobândită de ea şi veniturile realizate există o diferenţă nejustificată, de aproape jumătate de milion de euro. Femeia ar fi lucrat ca inspector în cadrul Primăriei între anii 2007 şi 2016.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 22.02.2021, 14:07

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Cei de la Agenția Națională de Integritate au sesizat Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, dar și ANAF-ul pentru că s-au găsit nereguli și în vânzarea unui imobil, prețul declarat fiind mult mai mic decât cel real. 

Femeia a lucrat timp de 11 ani la Serviciul de Executări Silite de la Direcția de Impozite și Taxe și conform declarațiilor de avere de atunci, nu era nici pe departe atât de bogată.

În anul 2010, funcționara deținea doar o casă într-o localitate de lângă Cluj, dar era și datoare la o bancă. Abia din 2013, averea ei a început să crească, intrând și în posesia unui apartament în Apahida, dar și a unui cont de 15.000 de euro care, în doar un an, s-a mărit la 25.000 de euro. 

Surpriza a venit însă în 2017, cu doar câteva luni înainte de a pleca de la primărie. În declarația de avere a femeii apare că are un cont de 387.000 de dolari și 630.000 de lei, bani pe care nu îi poate justifica în niciun fel din salariile pe care le avea.

Femeia spune că banii sunt îmrpumuturi de la o persoană fizică, însă cei de la ANAF vor verifica în detaliu dacă spune adevărul sau dacă banii au fost dobândiți într-un alt mod.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Funcționară la primăria Cluj, avere de jumătate de milion de euro. ANAF verifică în detaliu cum au fost dobândiți banii