Antena Meniu Search
x

Furt de colecţie de la Biblioteca Judeţeană din Oradea

A dispărut "De-aş avea.", de Mihai Eminescu. Poezia de debut a poetului nostru naţional se afla în paginile revistei Familia din 9 martie 1866.

Vezi și

 A dispărut "De-aş avea.", de Mihai Eminescu. Poezia de debut a poetului nostru naţional se afla în paginile revistei Familia din 9 martie 1866, singurul număr aflat în posesia Bibliotecii Judeţene Oradea.

O revistă de colecţie a ajuns practic maculatură. Două pagini au fost rupte. Iar pe una dintre ele era poezia de debut a lui Mihai Eminescu, „De-aş avea". Directorul bibliotecii spune că fosta conducere ar fi anunţat furtul paginilor încă din 1987 şi că mai multe comisii au făcut cercetări la Oradea.

Mihai Eminescu a debutat în revista orădeană Familia pe 9 martie 1866, la numai 16 ani. Cărturarul Iosif Vulcan, directorul revistei "Familia" a fost cel care a simţit talentul celui ce avea să devină poetul nostru naţional.

Tot Iosif Vulcan a fost şi cel care i-a schimbat numele, din Eminovici în Eminescu şi din Mihail în Mihai. Din aceeaşi bibliotecă au dispărut, în ultimii ani, mai multe cărţi de patrimoniu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Furt de colecţie de la Biblioteca Judeţeană din Oradea