Antena Meniu Search
x

Furtuna pe litoral! Salvamarii au arborat steagul rosu

Pe furtuna, marea imbie la aventura. Dar, pe cat e de fascinanta, atunci cand se-nfurie, pe-atat e de periculoasa. Valurile uriase au facut spume la mal. Salvamarii au arborat steagul rosu, pe plaja, semn ca e interzis scaldatul.

Vezi și

Prea putini i-au ascultat si si-au riscat viata. Unii au riscat-o si pe cea a copiilor.

Sunt tineri, iar pentru ei, valurile uriase inseamna distractie. Ce conteaza ca steagul rosu, care interzice scaldatul pentru ca marea e furioasa, flutura in vant? Nici nu le pasa. Unii dintre ei s-ar aventura si in larg. Noroc cu salvamarii care nu-i scapa din ochi si-i aduc inapoi langa mal.

Nu doar pustii teribilisti sunt cosmarul salvamarilor in aceste zile. Un barbat si-a bagat in valurile periculoase si fetitele. Cea mare, fara colac. De la mal, salvamarii i-au facut semne disperate, iar domnul i-a privit mirat.

Ieri, la pranz, apa avea 23 de grade Celsius, cu doua mai mult decat se inregistrau pe plaja.

Turistii care sunt zilele acestea pe litoral trebuie sa stea cu ochii pe steagurile de pe plaja. Fiecare culoare are o semnificatie. Verde inseamna ca scaldatul e permis. Rosu cu galben, ca salvamarul e in post. Steagul galben avertizeaza ca marea e agitata si indeamna la prudenta, iar cel rosu, ca scaldatul e interzis.

De asemenea, salvamarii avertizeaza ca exista si zone periculoase pe litoral, mai ales cand vremea e rea. In top e plaja de la Eforie. Insa marea e la fel de nemiloasa si in Mamaia, in zona digului vechi de la Cazino si in zona Hotelului Parc.

Ieri, toata Dobrogea a fost sub avertizare de vreme rea. Meteorologii spun ca abia astazi, dupa pranz, ploile se vor potoli si abia de maine sunt sanse de plaja.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Furtuna pe litoral! Salvamarii au arborat steagul rosu