Antena Meniu Search
x

Furtunile şi inundaţiile s-au abătut din nou asupra României (Video)

Vremea schimbă din nou foaia de la o zi la alta. Temperaturile sunt cu 10 grade mai mici decât ieri, iar furtunile au măturat ţara în ultimele ore. Într-o localitate din Sibiu, oamenii s-au refugiat pe dealuri şi au privit cu lacrimi în ochi cum apele iau maşinile şi animalele şi distrug casele.

de Redactia Observator

la 23.07.2019, 19:17

Vezi și

Vremea schimbă din nou foaia de la o zi la alta. Temperaturile sunt cu 10 grade mai mici decât ieri, iar furtunile au măturat ţara în ultimele ore. Într-o localitate din Sibiu, oamenii s-au refugiat pe dealuri şi au privit cu lacrimi în ochi cum apele iau maşinile şi animalele şi distrug casele. În Târgovişe, furtuna a lovit cu o forţă nemaivăzută. 

În mijlocul viiturii, cu mâinile goale, un bărbat încearcă disperat să elibereze şanţurile de crengile adunate de ape. Puhoiul însă e trecut demult de nivelul podurilor. În doar câteva clipe, a luat cu el mai multe maşini, garduri şi animale.    

Oamenii din Tălmăcel s-au refugiat pe un deal si au privit înspăimântaţi cum viitura le intră în case.

Un bărbat spune că "ne-a luat tot, ne-a luat două maşini, le-a suprapus acolo, pe podul ăla, una pe alta. A treia maşină e în curte, avariată. După aceea a venit în sus şi a intrat aici în curte, a inundat beci, pivniţă, bucătărie de vară, tot a stricat, tot a luat".

În Neamţ, vântul puternic, care a ajuns la rafală la peste 60 de kilometri pe oră, a doborât mai mulţi copaci peste maşini. 

Şi în Poiana Braşov, cerul s-a întunecat brusc, iar vijelia a adus bucăţi mari de gheaţă. 

În Sinaia, mai mulţi şoferi au rămas blocaţi în drum cu maşinile după ce un pasaj a fost inundat. 

În toată România temperaturile au coborât de la o zi la alta cu 10 grade. 

În Târgovişte, în jurul prânzului, o vijelie puternică a lovit aproape cu forţa unui uragan oraşul. 

La malul mării, mai mulţi turişti s-au încăpăţânat să nu lase ploaia să le strice vacanţa. 

Asta deşi şi pe litoral vremea s-a răcit. Dacă ieri au fost 32 de grade, astăzi abia s-au înregistrat 23 de grade la amiază. 

Este în continuare alertă de fenomene extreme. Până în această noapte, 25 de judeţe sunt în continuare sub cod galben de vijelii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Furtunile şi inundaţiile s-au abătut din nou asupra României (Video)