Antena Meniu Search
x

Gara din oraşul hunedorean Brad a fost lăsată în paragină!

Un popor care nu-şi conservă istoria, îşi va pierde identiatatea. Un avertisment dur, dar care rămâne fără ecou. Cel puţin în România. Ţara în care pentru fiecare castel sau monument istoric renovat există alte zeci care stau să cadă. Un astfel de exemplu este gara din oraşul hunedorean Brad.

Vezi și

 Teoretic, clădirea funcţionează şi astăzi ca gară. Singura problemă e că numărul de trenuri s-a tot redus. La fel şi interesul proprietarului clădirii. În ultimii 20 de ani, a fost lăsată de izbelişte.

Iar efectele se văd de la o poştă. Faţadă prăbuşită, tâmplărie distrusă, pereţi şi tavane care stau să cadă. De problemă ştie toată lumea din Brad. Oamenii, primarul şi Ordinul Arhitecţilor.

Fiecare încearcă cum poate să salveze clădirea monument istoric de la o iminentă prăbuşire. Edilul din Brad nici nu mai ştie de câte ori a bătut pe la uşi de de directori, prefecţi şi miniştri.

Membrii Ordinul Arhitecţilor din Hunedoara ar fi şi ei dispuşi să se ocupe de valoaroasa clădire. Dacă proprietarul acesteia, Regionala de căi ferate Timişoara, şi-ar da acordul.

Doar că regionala CFR Timişoara, cea care deţine această clădire, refuză să comenteze situaţia deplorabilă în care s-a ajuns din nepăsare.

Asta pe lângă faptul că nu prea pare interesată de reparaţii sau renovări. Şi de parcă asta nu ar fi suficient regionala nici nu ia în discuţie vânzarea ei sau realizarea unui parteneriat cu autoritatea locală care să salveze construcţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Gara din oraşul hunedorean Brad a fost lăsată în paragină!