Gelato, înghețata care se face pe loc, pentru cei cu gusturi fine
Îngheţată sau gelato? Poate pare că vă vorbesc despre unul şi acelaşi lucru. Dar nu e aşa, spun cofetierii. Îngheţata se vinde la colţ de stradă. Gelato se face pe loc, pentru cei cu gusturi fine
Îngheţată sau gelato? Poate pare că vă vorbesc despre unul şi acelaşi lucru. Dar nu e aşa, spun cofetierii. Îngheţata se vinde la colţ de stradă. Gelato se face pe loc, pentru cei cu gusturi fine
În orice colţ de ţară, îngheţata se vinde bine. Sub toate formele. În toate aromele. Însă, în doar câteva locuri, cofetierii au transformat-o în artă. Pentru George Bălan, aventura numită "gelato" a început în urmă cu 10 ani. "Am mâncat, apoi am avut şansa să lucrez într-o multinaţională care producea îngheţată, am condus un proiect de producţie şi am învăţat despre îngheţată".
A avut două prăvălii, iar acum lucrează cot la cot cu încă 3 angajaţi la un laborator. Livrează în special torturi, la evenimente mari. Şi-a început afacerea cu o investiţie de 20.000 de euro. Şi, ţine el să precizeze, nu face îngheţată. Ci, gelato.
Gelato se face atunci când este servit, pe când îngheţata industrială are un termen extins de garanţie. Aromele şi combinaţiile sunt cu sutele. Unele, nebănuite.
La numai câţiva metri de laboratorul lui George, fotbalistul Mihăiţă Pleşan a făcut din pasiunea soţiei sale pentru îngheţată şi gelato o adevărată afacere de familie. O afacere de care se bucură nu numai copiii familiei Pleşan, ci tot Centrul Vechi al Capitalei.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰