Antena Meniu Search
x

Gest emoţionant făcut de un angajat care curăță fântânile arteziene din Iași. Gelu şi-a dat încălţările şi ultimii bănuţi unui bătrân pe care l-a văzut desculţ pe o bancă

Dar din dar se face Raiul, iar un gest simplu poate însemna atât de mult. Gelu Pohoață, un angajat la SC Servicii Publice Iași, a dat dovadă de altruism, atunci când a renunţat la propriile sale încălţări şi le-a oferit unui bătrân desculţ, care tocmai ieşise din spital.

de Monica Palade

la 11.07.2021, 15:33

Gest emoţionant făcut de un angajat care curăță fântânile arteziene din Iași. Gelu şi-a dat încălţările şi ultimii bănuţi unui bătrân pe care l-a văzut desculţ pe o bancă - Eşti din Iaşi Dacă/BZI

Nu a fost singurul gest impresionant. Şi-a dat şi ultimii bănuţi din buzunar. Omul spune că a făcut asta pentru că nu l-a lăsat inima să treacă nepăsător şi nici să fie indiferent la suferinţa altuia.

A dat din puţinul lui 

„Nu am făcut acest lucru pentru faimă, nu am vrut să apar pe internet. Eu nici nu știu să folosesc internetul. Curățam fântâna asta aici, în Piața Unirii, când l-am văzut că venea pe scări de la spital. Era un bătrân care abia mergea în cârje și era bandajat la un picior. Se vedea că era foarte îngrijit și era singur. M-am uitat mult după el și l-am văzut că era și desculț. Am observat că s-a așezat pe o bancă, era foarte obosit. Am luat pentru câteva minute o pauză și am mers să văd ce e cu el.

Primul lucru care l-am întrebat când am ajuns la el, l-am întrebat dacă vrea sandalele mele și mi-a spus că da. Am simțit că are nevoie. M-am descălțat și l-am încălțat pe el, s-a bucurat. Mai aveam câțiva bani mărunți în buzunar și i-am dat și pe ăia. Regret foarte mult că, după ce i-am dat papucii, am plecat repede să îi iau și ceva de mâncare și, când m-am întors, nu mai era. Nu am apucat să vorbesc cu el”, a povestit Gelu Pohoață, angajat Servicii Publice, potrivit BZI.

Nu a uitat să fie om

La 66 de ani, Gelu recunoaşte că a îndurat multe de la oamenii pe care îi întâlnea pe stradă, dar asta nu l-a întors nicio clipă împotriva semenilor săi. Iar gestul său, surprins întâmplător, vorbeşte de la sine. „Cred că darul de a-i ajuta pe cei nevoiași l-am deprins din familie. Tatăl meu mereu îi ajuta pe cei din sat care nu aveau ce mânca. Lua mâncarea de acasă, făcută de mama, și o ducea la cei care nu aveau ce mânca. Știți ce e cel mai ușor în viață? Să faci rău! Să faci bine unui om este mai greu”, a precizat Gelu Pohoață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Gest emoţionant făcut de un angajat care curăță fântânile arteziene din Iași. Gelu şi-a dat încălţările şi ultimii bănuţi unui bătrân pe care l-a văzut desculţ pe o bancă