Antena Meniu Search
x

Bulgaria, Grecia și Serbia și-ar putea redeschide granițele, în scop turistic

Bulă turistică pentru bulgari, greci şi sârbi! Frontierele dintre cele trei state se vor redeschide pentru turişti. Anunţul a fost făcut de premierul Bulgariei, în timpul unei videoconferinţe la care a participat şi premierul României.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 19.05.2020, 21:36

Vezi și
  • Măsura, luată în funcție de situația epidemiologică.
  • Guvernul României, așteaptă validarea stării de alertă în Parlament.

Potrivit declaraţiei premierului bulgar, cetățenii din toate cele patru state, România, Grecia, Bulgaria și Serbia, vor putea călători fără a fi nevoiți să stea în carantină la întoarcere.

Totuşi, deocamdată, Guvernul României nu a adoptat o decizie în acest sens pentru că aşteaptă mai întâi validarea de către Parlament a stării de alertă. Practic, se doreşte, la nivelul celor patru ţări, crearea unei bule turistice. 

Va fi nevoie însă de o declarație care să arate că persoana care călătorește nu a fost în carantină, că ştie situaţia ţării pe care o vizitează și că își asumă riscul călătoriei.

Cei din guvern spuneau că o astfel de libertate de călătorie către Bulgaria, Serbia sau Grecia ar putea fi posibilă de la 1 iulie. Desigur, depinde foarte mult și de cum va arăta situația epidemiologică în perioada următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bulgaria, Grecia și Serbia și-ar putea redeschide granițele, în scop turistic