Antena Meniu Search
x

Gravidă în moarte clinică

Păreau nişte banale dureri de cap. Sau cel puţin aşa a spus doctorul. Şi totuşi, o tânără din Gorj este acum în moarte clinică la Spitalul judetean din Timişoara

Vezi și

Păreau nişte banale dureri de cap. Sau cel puţin aşa a spus doctorul. Şi totuşi, o tânără din Gorj este acum în moarte clinică la Spitalul judetean din Timişoara. La fel şi pruncul pe care îl avea în pântece.

Tânăra era însărcinată când a cerut ajutorul medicilor din Bumbeşti Jiu. După două zile de spitalizare a intrat în comă.

La 29 de ani, pentru Elena viaţa părea să fie împlinită pe toate planurile. Era căsătorită de trei ani şi urma să fie mamă. Era primul copil pe care-l aducea pe lume. O fetiţă. Atât tânăra cât şi soţul ei o aşteptau nerăbdători. Era foarte bucuroasă.

Acum o lună, ultimele imagini de la ecograf fuseseră chiar postate pe o reţea de socializare. Săptămâna trecută, joi seara, totul avea să ia o turnură neaşteptată. Tinerei i s-a făcut rău. Avea dureri de cap. A mers imediat la spitalul din Bumbeşti-Jiu, dar medicilor nu li s-a părut gravă problema. Au trimis-o, totuşi, la un control neurologic.

Pacienta a plecat la Târgu Jiu cu maşina personală.

Tânăra a fost tratată pentru sinuzită. Până a doua zi. Vineri, femeia a intrat în stop cardio-respirator. Noaptea, Elena a ajuns la spitalul de urgenţă Târgu-jiu, unde medicii i-au făcut cezariană ca să salveze copilul. Ulterior i-au făcut pacientei un computer tomograf. Aşa au descoperit că problema era alta. Femeia avea hidrocefalie, adică lichid la creier. După intervenţie, atât mama cât şi copilul au fost duşi în alte clinici universitare. Fetiţa a fost trimisă de urgenţă la Craiova. Este în continuare în stare extrem de gravă, cu un pronostic rezervat. Este intubat şi ventilat mecanic. La cererea familiei, mama fetiţei a fost dusă la Timişoara. Medicul curant din Bumbeşti Jiu, al tinerei, este un doctor cu un trecut controversat. Are până acum trei acuzaţii de malpraxis. Cel mai probabil, acum va urma a patra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Gravidă în moarte clinică