Antena Meniu Search
x

Video Gravidele şi părinţii ar putea beneficia de parcări speciale. Proiectul este uşor de votat, mai greu de pus în practică

Parcări speciale pentru gravide şi părinţi. Asta am putea să vedem din toamnă lângă şcoli şi clădiri de interes public. Pe hârtie sună bine proiectul aprobat de senatori. În teren, lucrurile arată însă altfel. Chiar dacă s-ar realiza, locurile s-ar ocupa urgent de alţi şoferi.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 08.06.2021, 20:20

Vezi și

Claxoane, şoferi nervoşi şi părinţi care opresc pe unde pot, chiar dacă blochează o bandă de mers, ca să coboare copiii din maşini. Asta se întâmplă în Capitală în fiecare dimineaţă în jurul şcolilor şi grădiniţelor. 

O situaţie periculoasă în trafic, care cel puţin teoretic, ar putea fi rezolvată prin locuri speciale de parcare. Administraţiile locale ar putea fi obligate să le construiască, după aprobarea unui proiect în Parlament. 

Robert Sighiartău, deputat PNL: În primul rând, copilul nostru să fie în siguranţă. Asta este prioritatea absolută.

Însă cum s-ar putea pune iniţiativa în practică în oraşele în care oricum există probleme mari cu parcările?

Pe acelaşi subiect

''La această şcoală din sectorul 1 sunt amenajate astfel de spaţii, 6 locuri de parcare pentru îmbarcare, debarcare copii, semne de circulaţie, marcaje pe asfalt... toate sunt ocupate. Şi nu de părinţii care au venit să-şi aducă copiii sau să-i ia de la şcoală, pentru că aceste maşini nu au fost mutate de o oră.''

20 de minute ar putea să fie timpul maxim în care părinţii dar şi microbuzele şcolare să lase sau să ia copiii de la şcoli. În locuri special amenajate, pe toate laturile unităţilor de învăţământ.

''De regulă parchez pe străzi dar nici acolo n-am găsit loc.''

''E un număr prea mare pentru un colţ de stradă, nu ar fi posibil. Parchez două străzi mai încolo şi vin frumos cu el pe jos.''

''Unde parcaţi?

Pe străzile de vizavi mergem cam 5 minute pe jos, asta este, ne descurcăm, găsim soluţii singuri.''

Lungul drum de la teorie la practică

Locuri rezervate ar urma să aibă şi gravidele dar şi părinţii care transportă copii de până la doi ani. Şi asta lângă toate clădirile de utilitate publică. Ce înseamnă asta? În jurul băncilor, magazinelor sau stadioanelor.  

Robert Sighiartău, deputat PNL: Vor fi anumite condiţii, începând de la un certificat pe care îl poţi lua de la o instituţie sau chiar de la medic în momentul în care eşti gravidă.

Uşor de votat, mai greu de pus în practică. 

Dan Trifu, Fundaţia Eco-Civica: Tot ce ar fi domeniu public nu ar fi o problemă. E vorba de voinţa autorităţilor şi de educaţia noastră. 

Astfel de locuri special amenajate există în alte ţări europene, de exemplu în Germania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Gravidele şi părinţii ar putea beneficia de parcări speciale. Proiectul este uşor de votat, mai greu de pus în practică