Antena Meniu Search
x

Video Traficul din București a redevenit un haos. Imagini cu mașinile veșnic în coloane, pe bulevardele transformate în parcări

Relaxarea se vede şi în trafic, care e din nou un haos. Au fost cozi interminabile în toate intersecţiile. Maşini veşnic în coloană, oameni care au întârziat la muncă pentru că n-au reuşit nicicum să se strecoare pe străzile Capitalei.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 21.05.2021, 20:45

Vezi și
  • Dacă până acum restricţiile le-au mai dat şoferilor motive să rămână calmi, deschiderea şcolilor şi revenirea fizică la locul de muncă au readus nervii în trafic

Şi astăzi şoferii din Bucureşti s-au chinuit să atingă... viteza melcului. Încă de dimineaţă, bulevardele şi intersecţiile mari s-au transformat în adevărate parcări-mamut. Nici mai târziu şoferii n-au avut mai mult noroc. 

Andre Rotaru, reporter Observator: Chiar şi după ce ora de vârf a trecut, am avut nevoie de mai bine de 10 minute pentru a ajunge de la Piaţa Universităţii la Piaţa Roman[. O distanţă de un kilometru şi jumătate pe care noi am parcurs-o, în medie, cu mai puţin de zece kilometri la oră.

Bulevardele Iuliu Maniu, Timişoara şi Dimitrie Cantemir, dar şi şoselele Olteniţei, Berceni şi Colentina au fost locurile în care, dimineaţă, şoferii şi-au tocit frânele şi... nervii. Pe timpul zilei, cele mai aglomerate zone au fost cele obişnuite: intrările în Bucureşti şi şoseaua de centură. Iar pe lângă şcoli a fost haos.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Colegii mei de la Brigada Rutieră au acţionat în zonele în care pot apărea blocaje precum şi în zona unităţilor de învăţământ.

Traficul din București, aproape de volumul de dinainte de pandemie

Am ieşit şi după-amiază să testăm traficul din Capitală. Pe măsură ce oamenii ies de la muncă, arterele principale se aglomerează. Iar la ieşirile din oraş se circulă bară la bară.  Experţii în trafic spun că aglomeraţia nu trebuie să ne mire. 

Paul Dorneanu, comunitatea Waze: Putem vorbi de o creştere semnificativă a traficului cauzată de relaxarea restricţiilor. Faţă de perioada similară a anului trecut avem o creştere de 30-40% cel puţin, dacă nu şi mai mult. Astăzi putem vorbi de o revenire la ceea ce era traficul înainte de pandemie. 

În urmă cu 4 ani, o companie care produce sisteme de orientare prin satelit a clasat Capitala pe primul loc în topul oraşelor cu trafic de coşmar din Europa. În 2019, Bucureşti coborâse pe locul patru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Traficul din București a redevenit un haos. Imagini cu mașinile veșnic în coloane, pe bulevardele transformate în parcări