Antena Meniu Search
x

Video Greşelile pe care le fac românii când apelează la serviciile unor necunoscuţi. Poliţiştii avertizează: "Să apeleze doar la societăţi comerciale acreditate"

Deschidem orice uşă, serviciu non-stop. E plin internetul de anunţuri, iar afacerea pare să meargă bine. Cei care oferă astfel de servicii, însă, nu fac prea multă documentare şi trec imediat la fapte. Nu întreabă a cui e maşina, nu cer niciun act. Dar o deschid, dacă li se cere.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 25.06.2021, 21:59

Vezi și

Bani să ai, că portierele se deschid uşor. Şi fără prea multe întrebări.

Alexandra Marin: "Am făcut un experiment să vedem cât durează şi cât ne costă să deschidem orice maşină dintr-o parcare. Pentru asta o să apelăm la servicii de deblocare a portierelor".

E plin internetul de meseriaşi de ocazie, aşa că n-a fost greu să găsim şi noi unul. 

-"Cheia e în contact sau unde este?

Pe acelaşi subiect

-Nu, e pe banchetă şi e uşa blocată.

-Ok, nu se strică nimic, costă 250 de lei deschiderea. 250 de lei? Da. O să ajungă în 20 de minute lăcătuşul". 

Problemă rezolvată pe încredere

N-a fost nevoie să dăm prea multe detalii. În ajutorul nostru a sosit meseriaşul, cu un portbagaj plin de scule, numa bune pentru orice maşină. Prea mult nu şi-a bătut nici el capul. Nu ne-a întrebat dacă suntem proprietarii maşinii sau dacă avem vreun act pentru ea. Se merge pe încredere. 

"Şi puteţi să faceţi aşa cu orice maşină? Şi la dintr-alea de 300.000 euro. Serios?!"

Omul e priceput, aşa că nu-i ia mult să rezolve problema. 

Alexandra Marin: "Deşi în loc de 20 de minute, domnul a ajuns aici într-o oră şi jumătate, pentru a-mi debloca maşina, a durat...mai puţin de 2 minute".

Se mai uită puţin de jur împrejur, ia banii şi...pleacă. Poliţiştii recomandă însă mai multă grijă atunci când avem astfel de probleme de rezolvat.

Ramona Dabija: "Fie că vorbim de locuinţă sau de mijlocul de transport, să apeleze doar la societăţi comerciale acreditate. Niciodată să nu apeleze la persoane necunoscute, întâlnite pe diferite site-uri sau reţele de socializare". 

Pe de altă parte, internetul e plin de tutoriale despre să deschizi uşa unei maşini încuiate. Practic, orice maşină poate fi deschisă fără cheie, indiferent de cât de sofisticată e. Trebuie doar să găseşti meseriaşul potrivit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Greşelile pe care le fac românii când apelează la serviciile unor necunoscuţi. Poliţiştii avertizează: "Să apeleze doar la societăţi comerciale acreditate"