Video

Prevenţia vine la pachet cu sănătatea. Piaţa abonamentelor medicale se ridică la 120 de milioane de euro: suma generată de fiecare euro investit

De Redactia Observator.
Publicat: 10.06.2021, 20:50.
Actualizat: 10.06.2021, 20:59

Prevenţia e cel mai bun medicament, dar, din păcate, românii merg la doctor când boala dă semne sau se acutizează. Ocupăm primul loc în Uniunea Europeană la decese care puteau fi prevenite prin controale medicale. 584 de euro pe cap de locuitor alocă Guvernul pentru cheltuielile de sănătate. Cei mai puţini bani din Uniunea Europeană. Doar 1,4% din bani se duc pe servicii medicale din zona de prevenţie. Si asa abonamentele au devenit colacul de salvare. Cei care au un astfel de contract la o clinică privată merg de două ori mai mult la medic pentru investigatii. Despre toate acestea am discutat la forumul intact pe care l-am organizat si moderat azi.

Un milion 600 de mii de români au un abonament medical. Cu 13% mai mulţi decât în 2016. În marile companii, abonamentele medicale fac parte din pachetul salarial. Astfel, oamenii au acces rapid la analize, consultaţii şi investigaţii medicale.

Adina Vidroiu, director resurse umane: Oferă un confort psihic angajaţilor noştri. Observăm că angajaţii noştri sunt mult mai atenţi la ce înseamnă partea de prevenţie

Andrei Baciu, secretart de stat, ministerul Sănătăţii: Ajută mult prin analizele de rutină, prin analizele de specialitate, prin investigaţii de specialitate şi asta va contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate

Piaţa abonamentelor medicale se ridică la 120 de milioane de euro

Fiecare euro investit în abonamente private generează 2,9 euro suplimentar în industriile conexe.

Fady Chreih, CEO reţea privată de sănătate: Anul trecut, cu siguranţă, din ce am văzut la nivel naţionl, impactul abonamentelor a fost semnificativ pentru că accesul a crescut cu peste 30% în baza mare de abonaţi. Toate profiturile pe care le-am făcut în aceşti ani se reinvestesc sută la sută în crearea de infrastructură medicală

Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor: Cifrele arată că aceste abonamente au rol important în privinţa prevenţiei. Mă bucură să aud că profitul este reinvestit, salut această idee, foarte frumos. Reinvestiţi profitul!

Fiecare clinică privată stabileşte ce conţine abonamentul medical. Cele mai mici preţuri pornesc de la 50 de lei pe lună şi includ un set anual de analize gratuite, mai multe consultaţii şi reduceri la imagistică. Pentru mai multe servicii, oamenii plătesc şi 300 de lei pe lună.

Dan Barna, viceprim-ministru: Aici e discuţia despre cum facem un cadru legislativ permisiv şi funcţional să susţină o parte importantă din zona aceasta de medicină de prevenţie. Partidul şi Guvernul suntem parteneri asumaţi în această direcţie

Promisiunea a fost făcută la primul forum organizat de Intact Media Group în pandemie: impactul abonamentelor medicale în sănătate şi economie.

Lucian Heiuş, secretar de stat, Ministerul Finanţelor: Extinderea acestor abonamente medicale cred că este esenţială. Atunci am avea certitudinea că cel puţin 3 milioane de români beneficiază de o prevenţie care va duce la creşterea speranţei de viaţă şi mai mult angajatorii ar beneficia de angajaţi mai sănătoşi care pot să aibă productivitate mai mare.

În prezent, legea permite angajatorilor deducerea serviciilor medicale oferite prin abonamente şi asigurări private de sănătate în limita a 400 de euro pe an.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini rare cu Elena Matei din adolescență! Cât de mult s-a schimbat finalista de la Chefi la cuțite / GALERIE FOTO
spynews.ro
Horoscopul zilei de 17 iunie 2021. Berbecii sunt pregătiți să se afirme. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Detalii absolut șocante! Cum s-a sinucis, de fapt, Ionel după ce a omorât-o pe Andreea în fața fetiței de 5 ani
gandul.ro
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț al sportivei | GALERIE FOTO
prosport.ro
Se întâlnește cu fostul pe ascuns! Toți credeau că ea suferă, dar iată că nu e așa. S-a întors în brațele primului ei soț
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
Ce căuta șeful DNA cu politicienii la meci plus alte 6 momente care m-au făcut să mă întreb: „Măi, nene, dar pe ce lume trăim?”
libertatea.ro
Simona Halep, cerută de soție de Toni Iuruc! Cum arată inelul de logodnă
GSP
Atenție! Proprietarii de centrale termice vor plăti tot mai mult
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro