Gustul roşiilor româneşti timpurii costă mult
Primele roşii româneşti au ieşit din sere. Şi au ajuns pe tarabele din piaţă. Scumpe însă. Duble la preţ faţă de cele din import. Deşi de la producător pleacă mult mai ieftine, preţul se triplează la vânzare. Totuşi, sunt români care plătesc oricât pentru gust
Primele roşii româneşti au ieşit din sere. Şi au ajuns pe tarabele din piaţă. Scumpe însă. Duble la preţ faţă de cele din import. Deşi de la producător pleacă mult mai ieftine, preţul se triplează la vânzare. Totuşi, sunt români care plătesc oricât pentru gust
Cornel Petrovici este producător în Vidra, judeţul Giurgiu. Spune că roşiile s-au copt mai repede în solariile lui şi că producătorii care au plantat în sere mai trebuie să aştepte.
La producător, kilogramul se vinde cu 10 lei. În pieţe, însă, intermediarii triplează preţul. Şunt mai scumpe chiar şi decât roşiile de import. Preţul unui kilogram de roşii din Italia sau din Bulgaria variază între 10 lei şi 15 lei. Pentru roşiile autohtone, românii plătesc, însă între 25 şi 30 de lei pe kilogram. Cei care şi le permit sunt puţini.
Comercianţii spun că odată ce recolta va fi mai bogată, vor micşora şi preţurile. După data de 20 mai urmează să apară şi roşiile româneşti de seră.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰