Antena Meniu Search
x

Video Haos în nordul litoralului. Sectoarele de plajă vor fi date în administrare abia la 1 iulie

Este haos în nordul litoralului românesc deşi mai sunt câteva săptămâni până la deschiderea noului sezon estival. Sectoarele de plaja vor fi date in administrare abia la 1 iulie anunţă oficialii de la Apele Romane. Lucrările de largire a plajelor au fost date peste cap de mai multe ori, aşa că nu e de mirare dacă în varf de sezon o să vedem utilaje de şantier pe plajă. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 07.04.2021, 14:28

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Lucrările de largire a plajelor au fost date peste cap

Primul blocaj a fost în luna februarie, atunci când constructorul olandez nu a putut finaliza lucrările de nisipare aici în nordul staţiunii Mamaia, din cauza beach barurilor O 160 de beach baruri sunt în total aici, dar 40 dintre ele sunt în continuare de neclintit pe plajă.

O a doua situaţie delicată a fost la finalul lunii februarie, atunci când DNA a deschis un dosar penal in rem pentru a verifica modul în care Ministerul Culturii a aprobat descărcarea arheologică, după ce în zona în care se descărca nisipul ar fi fost găsite mai multe monede antice. Chiar şi aşa, constructorul olandez a spus că va respecta termenul din proiect, 15 ani, însă va urma o lună de birocraţie românească.

Aşadar, reprezentanţii Apelor Române i-au înştiinţat pe operatori că vor primi sectoarele de plajă la 1 iulie, mai târziu ca niciodată. Oamenii din turism spun că au nevoie de alte două săptămâni după jumătatea lunii iulie, iar pierderile estimate de ei sunt de 30%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Haos în nordul litoralului. Sectoarele de plajă vor fi date în administrare abia la 1 iulie