Antena Meniu Search
x

Haos pe banii asiguraţilor

Cardul de sănătate a fost din nou azi în centrul atenţiei. 500 de mii de români nu primit cardurile, iar medicii de familie au refuzat să le ofere consultaţii, deşi sunt obligaţi să o facă

Vezi și

Cardul de sănătate a fost din nou azi în centrul atenţiei. 500 de mii de români nu primit cardurile, iar medicii de familie au refuzat să le ofere consultaţii, deşi sunt obligaţi să o facă.

Doctorii dau vina pe sistemul informatic şi spun că s-a blocat. Autorităţile neagă şi spun că sistemul a funcţionat, dar mai greu. Echipe de control de la CNAS au mers peste medicii reclamaţi că refuză să ofere consultaţii fără card. S-au sesizat nereguli la câteva cabinete medicale, dar verificările vor continua şi în zilele următoare. Asiguraţii care încă nu au card, şi le este refuzat controlul medical, pot reclama doctorii la CNAS. 

Aproape 500 de mii de asiguraţi nu au primit cardurile de sănătate, deşi de ieri sunt obligatorii. În lipsa lor, medicii de familie refuză să elibereze reţete. Ba chiar trimit bolnavii din spitale.pe drumuri. La Casele de Asigurări, unde oamenii s-au îngrămădit, cu sutele, să-şi ia cardurile.

În urma haosului iscat de cardul de sănătate, Ministrul Nicolae Bănicioiu a fost chemat la audieri în comisia de specialitate din Parlament. Deocamdată, n-a putut da explicaţii. E în vizită oficială în Dubai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Haos pe banii asiguraţilor