Antena Meniu Search
x

Harta seismica a Bucurestiului

Capitala sta pe o insula cu risc seismic. Sunt sapte zone "sensibile" la un mare cutremur: in nordul, vestul si estul Bucurestiului

Vezi și

Sunt sapte zone cu risc seismic. Pe langa Pantelimon, Militari si Casa Presei, specialistii inrosesc si zona Poligrafiei, Panduri, Balta Alba si Magurele.

Undele sesimice sunt amplificate in Capitala din cauza ca orasul sta pe un teren moale, format din argila, nisip si cinci niveluri de panze freatice. Pana la o adancime de 1.500 de metri.

Insa nu doar pamantul este luat in calcul. "Din zgomotul industrial, din trafic si asa mai departe, stratele respective sunt excitate intr-un anumit fel. Cand vine Vrancea de la 150 de kilometri si zguduie toata aceasta campie care e un soi de piftie de gelatina, din sudul Romaniei, o pune cu totul si cu totul altfel”, a explicat Emil Sever Georgescu, directorul Laboratorului pentru Evaluarea Riscului Seismic.

Practic, cutremurele zilnice care au loc in Romania nu ajung la suprafata, la temelia cladirilor, incat sa le "macine". Pe harta seismica, va fi luata in calcul si vechimea cladirilor. Cum sunt cele din Centrul Vechi si marile artere ale Capitalei, Victoriei si Magheru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Harta seismica a Bucurestiului