Antena Meniu Search
x

Hipermarketurile cresc preturile alimentelor nejustificat

Cel putin jumatate din pretul unui aliment reprezinta taxele impuse de marile lanturi de magazine. Producatorii romani se plang ca hipermarketurile le scumpesc nejustificat produsele.

Vezi și

In fabrica de conserve de la Topoloveni se lucreaza la foc continuu. Angajatii eticheteaza borcanele de dulceata si zacusca. Pregatesc marfa pentru hipermakerturi. De la producator pana la raft, pretul bunatatilor creste insa de mai bine de doua ori. Pentru un borcan de magiun producatorul incaseaza noua lei. La dumneavoastra, insa, ajunge la 23 de lei.

Diferenta mare de pret se explica prin numeroasele taxe aplicate produsului. “In principiu este vorba despre TVA-ul de 24 la suta si adaosul magazinului”, a explicat producatorul Bibiana Stanciulov.

Cu alte cuvinte, comerciantii profita de orice ocazie pentru a majora preturile. Mai grav este ca taxele se majoreaza in fiecare an cu doua-trei procente. “Pentru orice deschidere de magazin ei percep o taxa care este foarte mare. De la asezarea in raft pana la tot felul de reviste pe care esti obligat sa le faci si nu le citeste nimeni”, a declarat Aurel Tanase, presedintele Romconserv .

In plus, marcile proprii ale magazinelor fac o concurenta neloiala, se plang producatorii. Desi sunt produse in aceeasi fabrica, pretul alimentelor difera in functie de numele sub care se vand.

Reprezentantii hypermarketurilor contesta datele producatorilor, iar maine se vor intalni cu acestia intr-o sedinta de lucru la sediul Ministerului Agriculturii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Hipermarketurile cresc preturile alimentelor nejustificat