Antena Meniu Search
x

Hotelul de gheață din Făgăraș, inspirat din Frozen, aproape de finalizare. Camerele sunt rezervate în totalitate

Singurul hotel de gheaţă al României începe să prindă formă în Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine. Zeci de muncitori sculptează blocurile îngheţate şi pun la punct camerele în care vor înnopta cei mai curajoşi oaspeţi.

Vezi și

Singurul hotel de gheaţă al României începe să prindă formă în Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine. Zeci de muncitori sculptează blocurile îngheţate şi pun la punct camerele în care vor înnopta cei mai curajoşi oaspeţi. Hotelul e inspirat din Frozen, celebrul film Disney, şi atrage deja turişti din toată lumea. Pentru perioada sărbătorilor, camerele sunt rezervate aproape în totalitate.

Umăr la umăr, peste 30 de muncitori lucrează de diminaţă până seara pentru a termina noul hotel de la Bâlea Lac. La peste 2000 de metri şi la -4 grade, blocurile de gheaţă prind formă. Sunt tăiate direct din lacul Bâlea şi cântăresc câte 70 de kilograme. Apoi, sunt lipite între ele cu un amestec de apă şi zăpadă.

Singurul hotel de gheaţă din sud-estul Europei trebuie să fie gata până în Ajunul Crăciunului. De sărbători, camerele sunt rezervate în proporţie de 90%. Meşterii sunt în criză de timp şi pentru că temperaturile au fost pozitive până de curând.

Ioan Roşca este unul dintre cei care sculptează gheaţa în condiţii extreme. Vine din Republica Moldova şi s-a înscris în echipa constuctorilor imediat ce a aflat de ineditul hotel.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Inspirat din celebrul film "Frozen", hotelul de gheaţă va avea 14 camere şi un restaurant cu peste 60 de locuri, numit Ferdinand I. Şi, în al 14-lea an al proiectului, aici vor fi construite mai multe igluuri, dar şi o biserică unde se vor oficia cununii sau botezuri.

Temperatura din hotelul de gheaţă este de obicei cu 13 grade mai ridicată decât cea de afară. O noapte de cazare aici costă 100 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Hotelul de gheață din Făgăraș, inspirat din Frozen, aproape de finalizare. Camerele sunt rezervate în totalitate