Antena Meniu Search
x

Video Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac prinde contur. Primii turişti sunt aşteptaţi chiar înainte de Crăciun

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac începe să prindă contur. Inedita construcție este compusă din 12 igloo-uri, iar până acum patru dintre acestea au fost deja realizate, iar în prezent muncitorii lucrează la finisaje. Primele camere vor fi gata înainte de Crăciun, când sunt așteptați și primii oaspeți străini care se vor caza în hotel.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 08:19

Vezi și

Hotelul este construit din zăpadă și blocuri de gheață decupate cu drujba din lacul Bâlea. Pe lângă cele 12 camere de tip igloo, inedita construcție va avea și un restaurant, unde turiștii vor putea servi prânzul sau cina. 

Hotelul de la Bâlea este unicul obiectiv turistic de acest gen din sud-estul Europei

Reprezentanții companiei care se ocupă de construirea hotelului de gheață spun că lucrările avansează într-un ritm bun și preconizează că vor termina construcția la termen. 

Arnold Klingheis, reprezenant ICE Hotel Bâlea Lac: Gheața de pe lac a depășit în sfârșit 30 de centimetri, am început tăierea gheții din Lacul Bâlea. După cum puteți vedea, în spatele nostru, se transporta gheața de pe lac spre hotelul de gheață. Începem interioare, începem mobilierul, lucrurile sunt în grafic. Mâine seara sperăm să avem 4 igloo-uri ridicate. 

Hotelul de la Bâlea este unicul obiectiv turistic de acest gen din sud-estul Europei. După finalizarea construcției, muncitorii urmează să construiască și biserica de gheață unde se vor putea oficia slujbe sau evenimente festive.  

Organizatorii anunţă că dacă nu vor apărea situaţii excepţionale, noul hotel de la Bâlea Lac va fi deschis pentru vizitatori şi va avea primii oaspeţi în Ajunul Crăciunului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac prinde contur. Primii turişti sunt aşteptaţi chiar înainte de Crăciun