Meniu
Search
x

Hoţii care au golit de bani maşina poştei au fost trimişi în judecată

Hoţii care anul trecut au golit de bani maşina poştei, în Neamţ, după o ambuscadă ca-n filme, au fost trimişi în judecată

la 17.04.2014, 13:44
Vezi și

Misterul jafului comis anul trecut asupra unei maşini a Postei Române în judeţul Neamţ a fost elucidat. La aproape un an de la comiterea faptei, procurorii DIICOT au finalizat urmărirea penală şi au trimis în judecată 12 persoane.

Jaful care a pus pe jar poliţia din Neamţ a avut loc în dimineaţa zilei de 16 mai 2013 , când o maşină a Poştei, care transporta 23 miliarde de lei vechi, a fost jefuită de mai mulţi indivizi. Lovitura a avut loc pe drumul care face legătura între DN 15D şi comună Bârgăuani. Cei doi angajaţi ai Postei au declarat ulterior că au fost două autoturisme care i-au blocat în trafic.

Au coborât mai mulţi indivizi cu cagule, iar un tâlhar l-a lovit cu un pistol în zona fetei pe unul din angajaţii Poştei. Făptaşii au luat sacii cu bani şi i-au închis pe angajaţi în dubită nu înainte de a le lua cheile de la maşină şi telefoanele mobile. Ceva mai târziu, victimele au ajuns la Oficiul Poştal Bârgăuani unde au anunţat autorităţile. O vreme cauza a fost la Parchetul Neamţ, apoi a trecut la DIICOT din cauza prejudiciului imens, dar şi a acuzelor de grup infracţional organizat.

Pentru recuperarea prejudiciului imens care se ridică la peste 23 de miliarde de lei vechi, pe bunurile suspecţilor s-a instituit sechestru asigurator. Este vorba de imobile şi autoturisme ce aparţin persoanelor împotriva cărora ar exista probe că au dat lovitura la maşina Poştei.

Unul dintre indiciile care i-au dus pe anchetatori pe urmele făptaşilor a fost faptul că o parte dintre ei după comiterea jafului la maşina Poştei, au început să cheltuie sume mari de bani. Şi-au construit case, pe care le-au dotat cu toate cele trebuincioase, şi şi-au cumpărat maşini de lux. Mai mult, la locuinţele a doi dintre suspecţi, poliţiştii au descoperit importante sume de bani. La o primă percheziţie, oamenii legii au recuperat 25.000 de lei şi câteva mii de euro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Hoţii care au golit de bani maşina poştei au fost trimişi în judecată