Antena Meniu Search
x

Hunedoara: 20 de mineri s-au blocat in subteran, in semn de protest

Peste 20 de ortaci de la mina Lonea, din judetul Hunedoara, care ieseau din schimbul doi s-au blocat in subteran. Acestia sunt nemultumiti ca seful lor i-a bagat in concediu de odihna

Motivul pentru care minerii protesteaza este faptul ca sunt nemultumiti de faptul ca nu ar mai fi locuri de munca in mina, conform spuselor sefului lor. Asta se intampla pentru ca depozitele sunt pline cu carbunele importat de anul trecut.

Ortacii se tem ca ar putea ramane fara loc de munca, chiar daca sefii au anuntat ca zilele de concediu vor fi platite. Astfel, la finalul programului, minerii au refuzat sa iasa din mina, in semn de protest fata de decizia sefilor de a le da patru zile de concediu la finalul lunii.

Ministrul delegat pentru energie spunea cu cateva ore inaintea protestului ca minerii din Valea Jiului ar putea sa nu mai lucreze la finalul lunii pentru a evita ca societatile sa aiba pierderi. In plus, silozul de la Mintia este inca plin in urma importului masiv pe care Romania l-a facut anul trecut.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Hunedoara: 20 de mineri s-au blocat in subteran, in semn de protest