Antena Meniu Search
x

Iarna a venit în forță! Circulație îngreunată, trei sferturi de țară sub cod galben de ninsori

De câteva ore bune, iarna şi-a intrat în rol, în forţă, iar trei sferturi din ţară rămân sub cod galben de ninsori, lapoviţă şi ploi. Bucureştiul a avut parte de prima noapte albă din acest sezon, după ce viscolul a început încă de aseară.

Vezi și

De câteva ore bune, iarna şi-a intrat în rol, în forţă, iar trei sferturi din ţară rămân sub cod galben de ninsori, lapoviţă şi ploi. Bucureştiul a avut parte de prima noapte albă din acest sezon, după ce viscolul a început încă de aseară. Tot noapte albă au avut şi drumarii. Angajaţii Primăriei Capitalei au fost mobilizaţi cu utilaje de deszăpezire pe arterele principale.

Iarna de la jumătatea lui noiembrie a început încă de la ora 22. Primăria București anunţase de la lăsarea serii că a mobilizat peste 300 de utilaje.

La orele nopţii, în lipsa unui flux masiv de maşini, peisajul a fost unul idilic. Însă condiţiile meteorologice suprapuse peste traficul obişnuit într-o dimineaţă de luni ar putea da bătăi de cap şoferilor.

De altfel, iarna pune stăpânire pe mai bine de jumătate din ţară. A nins şi în judeţul Gorj, iar în Mehedinţi, de asemenea, s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire pe drumurile principale. Drumarii au avut de lucru şi în judeţul Dolj, dar şi în Caraş Severin.

Probleme și întârzieri au fost și pe aeroporturi.

Iarna timpurie ridică şi problema căldurii în locuinţele românilor. Cei mai mulţi deţinători de centrale termine au solicitat deja revizii, iar cei ce se încălzesc la sobe sunt nevoiţi să îşi facă stoc de lemne, pentru foc.

Codul galben de ninsoare, lapoviţă şi ploi ţine până la ora 10.00 în multe judeţe, dar este valabil până diseară în zonele montane. De asemenea, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei sunt şi sub avertizare de vânt puternic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Iarna a venit în forță! Circulație îngreunată, trei sferturi de țară sub cod galben de ninsori