Antena Meniu Search
x

IGPR: Prima serie de polițiști români își începe sâmbătă misiunea pe litoralul bulgar

Misiunea polițiștilor români care desfășoară activități de siguranță publică în stațiunile Albena, Nisipurile de Aur, Balcic și Nessebar (Bulgaria) se va desfășura în perioada 1 iulie-31 august, informează Agerpres

Misiunea polițiștilor români care desfășoară activități de siguranță publică în stațiunile Albena, Nisipurile de Aur, Balcic și Nessebar (Bulgaria) se va desfășura în perioada 1 iulie-31 august, informează Agerpres

Sâmbătă începe misiunea prima serie de polițiști români care acționează în Bulgaria, pentru a oferi sprijin și consiliere cetățenilor români aflați în vacanță în țara vecină.

Cei opt polițiști români vor sprijini și consilia cetățenii români aflați în vacanță în țara vecină.

"La data de 1 iulie, prima serie de 8 polițiști români a plecat în Bulgaria, urmând ca, la data de 1 august, să aibă loc schimbul de serii, fiecare serie fiind împărțită în 4 echipe a câte doi polițiști. În misiunea din Bulgaria s-au deplasat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Teleorman, Sibiu, Timiș, Alba, Giurgiu, Dolj, Vaslui și Neamț, instruiți și pregătiți pentru a-și îndeplini cu succes misiunile încredințate și buni vorbitori de bulgară și engleză. Pe durata misiunii, polițiștii români acționează în uniformă și execută activități de patrulare, împreună cu polițiștii bulgari", se arată într-un comunicat de presă al IGPR transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Este al optulea an în care se organizează asemenea misiuni, activitățile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiștilor români.

În cadrul misiunilor de vara trecută, polițiștii români au consiliat peste 4.700 de turiști români, în special cu privire la indicarea anumitor destinații și furnizarea unor informații de ordin legislativ din țara gazdă.

Totodată, 178 de turiști români au fost implicați în evenimente pe raza stațiunilor menționate, dintre care 153 în calitate de victime ale unor evenimente neplăcute (furturi de autoturisme, înșelăciuni, tamponări auto, furturi sau distrugeri, fără producerea unor consecințe deosebite).

Reamintim că, aceste misiuni au demarat în anul 2010, iar în cadrul lor, polițiștii români și bulgari acționează în patrule comune în scopul asigurării ordinii și liniștii publice.

De asemenea, cooperează și acordă asistență în cadrul activităților specifice, relaționând îndeosebi cu cetățeni ai propriului stat. Activitățile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât și iarna) în zonele în care se deplasează turiști români și bulgari.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » IGPR: Prima serie de polițiști români își începe sâmbătă misiunea pe litoralul bulgar