Antena Meniu Search
x

Video Imagini din dronă cu Dunărea, care seacă văzând cu ochii. Poliţia de Frontieră şi navigatorii, afectați de debitul tot mai mic

Arşiţa teribilă seacă Dunărea de la o zi la alta şi transformă fluviul într-un fel de baltă. Pe cursul apei, seceta a lăsat în urmă insule de nisip mari, cât vezi cu ochii. Ambarcaţiunile sunt la mila naturii şi riscă în orice clipă, să se împotmolească ori să se scufunde. Iar poliţiştii de Frontieră se plâng că le este greu să mai asigure paza.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 30.07.2022, 14:58

Vezi și

Dunărea seacă văzând cu ochii. Iar cei care îndrăznesc să o traverseze zilele acestea se încumetă la o adevărată aventură. Uscăciunea extremă transformă fluviul în baltă, iar pustiul îşi dă mâna cu luciul de apă. Pe ici, pe colo, câteva firicele de apă, aproape secate şi copaci sfârşiţi, arşi de soare şi de vântul care aduce doar pagubă. 

Dunărea seacă văzând cu ochii. Iar cei care îndrăznesc să o traverseze zilele acestea se încumetă la o adevărată aventură. Uscăciunea extremă transformă fluviul în baltă. Din aer, dezastrul n-are ţărm. Aproape de Giurgiu, o mare de nisip cât vezi cu ochii. La prima vedere, parcă ai fi debarcat pe o plajă. Înainte de seceta necruţătoare, aici era apă. 

Scăderea nivelului Dunării îi afectează pe navigatori

Din aer, dezastrul n-are ţărm. Aproape de Giurgiu, o mare de nisip cât vezi cu ochii, de parcă ai fi debarcat pe o plajă. Şi la Zimnicea, o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă. Dunărea a scăzut cu mai mult de 100 de centimetri şi continuă să scadă cu alţi cinci centimetri în fiecare zi. Vapoarele fac slalom printre palmele de nisip. Aproape 5.000 de euro costă să aduci pe traseu o navă împotmolită. Un cost enorm pentru navigatori: "Nu mai pot trece prin zonele critice. Dar nici nu mai riscă". "

Aici, Dunărea o coteşte brusc, fără speranţă pentru un tanc petrolier. Ambarcaţiunea nu poate pleca din cauza apei mult prea mici". Seceta va face ravagii şi în luna august. Totuşi, în urma ploilor ce vor traversa Europa Centrală şi de Est în acest weekend, debitele râurilor vor începe să crească uşor de la mijlocul săptămânii viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Imagini din dronă cu Dunărea, care seacă văzând cu ochii. Poliţia de Frontieră şi navigatorii, afectați de debitul tot mai mic