Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de caniculă în București și 17 județe. Valul de căldură se intensifică în vestul și sudul țării, în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de caniculă în aproape toată țara, până joi. Zone din vestul şi sudul ţării, inclusiv Capitala, se vor afla marţi sub cod portocaliu de disconfort termic accentuat.

de Redactia Observator

la 26.07.2022, 07:36

Astfel, marţi, 26 iulie, în Banat, Crişana, Oltenia şi local în Muntenia şi vestul Transilvaniei şi al Maramureşului valul de căldură se va intensifica. 

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37 - 40 de grade Celsius, iar noaptea nu vor coborî sub 20 - 22 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Potrivit ANM, judeţele avertizate de meteorologi, în totalitate, sunt: Arad, Bihor, Satu Mare, Timiş, Dolj, Olt, Teleorman, Călăraşi şi Giurgiu, iar parţial: Alba, Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.

Pe acelaşi subiect

Canicula se intensifică în Capitală

În Bucureşti, valul de căldură se va intensifica, marţi, iar după-amiaza se vor înregistra valori termice de 35 - 39 de grade celsius, în timp ce noaptea nu vor coborî sub 18 - 21 de grade Celsius şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. 

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de caniculă în București și 17 județe. Valul de căldură se intensifică în vestul și sudul țării, în următoarele ore