Galerie foto

Imagini înfiorătoare surprinse în Mamaia. Cadavrul unui rechin a apărut pe digul de la intrare în staţiune

De Monica Palade.
Publicat: 17.01.2021, 17:25.
Actualizat: 17.01.2021, 17:50

Imagini de-a dreptul tulburătoare au fost surprinse în staţiunea Mamaia. Cadavrul unui rechin a fost adus de valuri şi aruncat pe dig.

Imagini înfiorătoare surprinse în Mamaia. Cadavrul unui rechin a apărut pe digul de la intrare în staţiune

Este vorba de specia de rechin numită câine de mare şi care este obişnuit în apele Mării Negre. În mod normal, acesta se găseşte la adâncimi de 40-50 de metri. Spre deosebire de specia sa, aceştia sunt inofensivi pentru om.

Ce este câinele de mare, specia de rechin din Marea Neagră

Câinele de mare este o specie de rechin cunoscut şi sub numele de "peștele cu pinteni". În Marea Neagră, se află una dintre cele mai mari populații de rechini din acest gen. În mod normal ajunge să trăiască şi la adâncimi de aproape 100 de metri şi foarte rar se aproapie de litoral.

Se hrăneşte cu scrumbii, aterine, hamsii, guvizi, stavrizi, crabi și creveți. Carnea sa este foarte bună, deşi poate fi puţin amară pentru că ea conţine uree. Câinele de mare are o talie mică. La maturitate masculii ajung la 1-1,5 m, femelele până la 1,7 m.

Decapitat pentru trofeu

Exemplarul aruncat de valuri pe dig nu avea mai mult de un metru. Un localnic însă l-a decapitat şi i- abandonat corpul pe dig.

Anual se pescuiesc în apele marine aproape 15 000 tone. În Marea Neagră, capturile raportate de câine de mare au scăzut în ultimii 20 de ani, cu peste 70%.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.