Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Imagini înfiorătoare surprinse în Mamaia. Cadavrul unui rechin a apărut pe digul de la intrare în staţiune

Imagini de-a dreptul tulburătoare au fost surprinse în staţiunea Mamaia. Cadavrul unui rechin a fost adus de valuri şi aruncat pe dig.

de Monica Palade

la 17.01.2021 , 17:50

  • Imagini înfiorătoare surprinse în Mamaia. Cadavrul unui rechin a apărut pe digul de la intrare în staţiune
  • Ce este câinele de mare, specia de rechin din Marea Neagră
  • Decapitat pentru trofeu

Este vorba de specia de rechin numită câine de mare şi care este obişnuit în apele Mării Negre. În mod normal, acesta se găseşte la adâncimi de 40-50 de metri. Spre deosebire de specia sa, aceştia sunt inofensivi pentru om.

Ce este câinele de mare, specia de rechin din Marea Neagră

Câinele de mare este o specie de rechin cunoscut şi sub numele de "peștele cu pinteni". În Marea Neagră, se află una dintre cele mai mari populații de rechini din acest gen. În mod normal ajunge să trăiască şi la adâncimi de aproape 100 de metri şi foarte rar se aproapie de litoral.

Articolul continuă după reclamă

Se hrăneşte cu scrumbii, aterine, hamsii, guvizi, stavrizi, crabi și creveți. Carnea sa este foarte bună, deşi poate fi puţin amară pentru că ea conţine uree. Câinele de mare are o talie mică. La maturitate masculii ajung la 1-1,5 m, femelele până la 1,7 m.

Decapitat pentru trofeu

Exemplarul aruncat de valuri pe dig nu avea mai mult de un metru. Un localnic însă l-a decapitat şi i- abandonat corpul pe dig.

Anual se pescuiesc în apele marine aproape 15 000 tone. În Marea Neagră, capturile raportate de câine de mare au scăzut în ultimii 20 de ani, cu peste 70%.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Imagini înfiorătoare surprinse în Mamaia. Cadavrul unui rechin a apărut pe digul de la intrare în staţiune