Antena Meniu Search
x

Imunizarea ne-ar putea scăpa de carantină. Măsura se va aplica după ce 50% din populaţie va avea anticorpi

Campania de vaccinarea avansează, iar preşedintele Iohannis a anunţat că se va vaccina şi el vineri. Între timp, rămânem în stare de alertă. Guvernul a prelungit astăzi măsura cu încă 30 de zile.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 12.01.2021, 19:46

Vezi și

Deci, în continuarea masca este obligatorie în toate spaţiile publice şi rămân interzise evenimentele private, concertele, procesiunile şi protestele.

Vin însă şi veşti bune: românii care se imunizează împotriva COVID nu vor mai fi obligaţi să stea în carantină.

Această măsură ar urma să se aplice atunci când 50% din populație va fi imunizată: fie prin vaccinare, fie că a trecut prin boală. Estimarea autorităților e că cel mai probabil se va întâmpla asta în vară

Fără carantină după vaccinare

Concret, dacă avem cele două doze de vaccin, şi trec 7, 10 zile de la administrarea ultimei doze, așadar avem anticorpi, și intrăm în contact cu cineva infectat cu sars cov 2 nu mai stăm în carantină.

La fel, cine se va vaccina în România și va pleca într-o țară de pe lista galbenă, la întoarcere nu mai stă în carantină. Sigur, trebuie să dovedească prin adeverința primită după vaccinare că este imunizat.

Nu avem de ce să ținem în carantină persoane sănătoase, au spus în urmă cu puțin timp autoritățile.

Şi pe plan internaţional sunt dezbateri aprinse privind condiţionarea călătoriilor de vaccin. Sunt tot mai multe propuneri în acest sens, inclusiv din partea premierului Greciei, însă directorul Organizaţiei Mondiale a Turismului se opune acestor iniţiative şi spune că măsura ar fi discriminatorie pentru cei care refuză vaccinarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Imunizarea ne-ar putea scăpa de carantină. Măsura se va aplica după ce 50% din populaţie va avea anticorpi