Antena Meniu Search
x

În Braşov, peste 700 de brazi au fost puşi la dispoziţie de primărie

Bugetul de sărbători trebuie împărţit între cadouri, mâncare şi, bineînţeles, brad. Şi, ca să ştiţi cam ce înseamnă asta, am dat o raită prin ţară. În Braşov, peste 700 de brazi au fost puşi la dispoziţie de primărie, iar cheltuiala nu e deloc mare. Unul costă între 10 şi 30 de lei.

Vezi și

 Bugetul de sărbători trebuie împărţit între cadouri, mâncare şi, bineînţeles, brad. Şi, ca să ştiţi cam ce înseamnă asta, am dat o raită prin ţară. În Braşov, peste 700 de brazi au fost puşi la dispoziţie de primărie, iar cheltuiala nu e deloc mare. Unul costă între 10 şi 30 de lei. În Cluj-Napoca sunt ceva mai scumpi. Cei de peste doi metri depăşesc 130 de lei. Şi în Arad, pieţele s-au umplut de brazi. Spre deosebire de anii trecuţii, pomii de Crăciun sunt şi mai ieftini, iar, comercianţii sunt dispuşi să negocieze.

Preţul poate ajunge însă şi la 2-300 de lei, dacă vorbim de pomi de doi, chiar trei metri. Şi direcţia silvică va vinde, zilele următoare, brazi şi molizi. Doar 300, jumătate faţă de anul trecut. Preţul acestor brazi porneşte de la 20 de lei şi creşte cu 100 de lei pentru fiecare metru în plus. Şi în Deva, preţurile sunt acceptabile. O spun vânzătorii, dar şi cumpărătorii. Chiar şi aşa, comercianţii se plâng că vânzările merg greu.

În pieţele din Braşov, peste 700 de brazi au fost puşi la vânzare, de primărie. Preţurile sunt între 10 şi 30 de lei. Pentru cei arginti, braşovenii scot din buzunar 50 de lei. Comercianţii obişnuiţi vând pomii cu preţuri de la 50 de lei şi până la 200 de lei, în funcţie de dimensiune. În Cluj-Napoca, brazii de până la un metru şi jumătate sunt la 50 lei, cei medii 80, iar cei peste doi metri, de la 130 de lei în sus. În Alba şi în Bacău, preţurile pornesc de la 40 de lei şi ajung la peste 100, pentru brazii cu o înălţime de peste doi metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » În Braşov, peste 700 de brazi au fost puşi la dispoziţie de primărie