In centrul Capitalei, carnea se vinde pe pipaite, cu tot cu muste
Carnea se alege cu mana, nu cu privirea. Marfa in centrul Capitalei se vinde pe pipaite, iar mustele vin la pachet
La hala veche din Obor, comerciantii isi scot produsele in fata galantarului, doar, doar sa atraga mai multi clienti. Atrag insa insectele si multi microbi,iar clientii care se bucura ca fac o economie, sunt apoi buni de plata la medic.
Teoretic, n-ar trebui sa le tina asa nicio secunda. Practic, in hala veche de la Obor, carnea sta in afara galantarelor frigorifice. In tavi asezate pe tabureti, in fata gheretelor. E liber la muste si la pipait.
Oricine poate sa puna mana. Fiecare, cu microbii lui. Vanzatorul nu te intreaba daca te-ai spalat inainte. Pastrama de berbec, limba de vitel, burta de vaca si zeci de maruntaie stau in aer liber, la cel putin 20 de grade. Pe administratorii pietei nu pare sa-i intereseze prea tare.
OPC-ul si inspectorii de la DSV stiu locul. Au fost si astazi in control. Au dat amenzi de aproape douazeci de mii de lei si au confiscat peste optzeci de kilograme de carne. Totusi, situatia nu se schimba. Preturile sunt, e drept, la jumatate fata de alte magazine. Banii economisiti s-ar putea duce insa, inzecit, pe medicamente.
Dar, avertizarile medicilor nu-i sperie pe cei care isi dramuiesc banii de la o luna la alta. Si nici nu zoresc autoritatile sa fie mai vigilente.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰