Antena Meniu Search
x

Noi acuzaţii şocante la adresa medicului Mihai Lucan. Chirurgul ar fi fost protejat de o adevărată reţea la vârful Ministerului Sănătăţii

Acuzaţii la nivel înalt, în cazul medicului Mihai Lucan! Deputatul care a pornit ancheta DIICOT arată spre ministrul Sănătăţii.

Vezi și

Acuzaţii la nivel înalt, în cazul medicului Mihai Lucan! Deputatul care a pornit ancheta DIICOT arată spre ministrul Sănătăţii. Emanuel Ungureanu a vorbit, în faţa procurorilor, despre o Românie plină de Lucani. Despre mită şi despre o reţea de protecţie care i-a fost scut, timp de zece ani, renumitului chirurg. Parlamentarul care a lucrat alături de Lucan a vorbit şi despre transplantul de rinichi pe criterii preferenţiale.

Emanuel Ungureanu, deputat şi membru în Comisia pentru Sănătate: "Fac un apel la procurorul general al Romaniei să se uite cu mare atenţie la ceea ce spun azi: Romania e plica de Lucani! Profesorul Lucan avea cunoştinţă despre numele procurorului de caz, încă cu luni înainte să existe descinderea DIICOT. El avea sentimentul că este urmărit, dar în acelaşi timp şi protejat, în toţi aceşti ani."

Deputatul Emanuel Ungureanu a vorbit despre un lanţ de relaţii şi despre un sistem mafiot din care spune că fac parte judecători, procurori, ofiţeri SRI, dar şi medici. Acelaşi deputat spune că Mihai Lucan ar fi fost ajutat de Emil Boc, dar şi de Ghorghe Funar. Chirurgul şi-ar fi construit clinica privată pe un teren concesionat de la Primărie, pe o sumă infimă. Totul în schimbul serviciilor medicale. Gheorghe Funar, fost primar al oraşului Cluj-Napoca: "Îmi amintesc că nu au fost niciun fel de cercetări penale în legătură cu eventuale fapte necinstite, de natură penală, în legătură cu concesionarea acestui teren. Aici e vorba şi de o răzbunare." Emil Boc, actualul primar al Clujului: "Nu am beneficiat de niciun fel de tratament preferenţial din partea domnului Lucan, am avut scurte intervenţii medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât şi la clinica privată."

Emanuel Ungureanu, deputat şi membru în Comisia pentru Sănătate: "Credeţi că există o chitanţă în acest sens? Municipalitatea clujeană a fost jefuită, clujenii au fost jefuiţi de sume importante." Iar acuzaţiile merg mai departe. Nu oricine era tratat de doctorul Lucan: "Am asistat eu, în 2003, când eram angajat acolo, la scene de genul: o doamnă în vârstă care spune că nu are de niciunele. Şi el îi spunea: vacă ai, vinde-o!", susţine deputatul Ungureanu. Care mai adaugă: "El nu punea mâna pe bani, dar avea locotenenţi care făceau acest lucru şi care trebuie să răspundă în faţa legii."

Pe acelaşi subiect

Emanuel Ungureanu spune că medicul a avut susţinere până la vârful Ministerului Sănătăţii: "Florian Bodog împreună cu funcţioari de la Casă au aranjat ca la un control DIICOT, funcţionari de la Casa de Asigurări au fost cazaţi la un hotel de cinci stele din Cluj cu încălcarea legii.Acel control a devenit brusc foarte moale."

Mihai Lucan a fost acuzat de delapidare şi constituire în grup infracţional organizat. DIICOT a deschis in rem şi un dosar pentru tentativă de omor cu premeditare, după ce chirurgul ar fi tăiat intenţionat artera renală a unui pacient ca să se răzbune pe medicii din Institut care nu-i erau loiali. 

Ungureanu s-a întors azi la DIICOT pentru a-şi completa declaraţiile iniţiale depuse la dosar, dar şi pentru a-i ajuta pe procurori să ancheteze traficul de rinchi despre care deputatul vorbeşte încă din 2003.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Noi acuzaţii şocante la adresa medicului Mihai Lucan. Chirurgul ar fi fost protejat de o adevărată reţea la vârful Ministerului Sănătăţii