Antena Meniu Search
x

Povestea cutremurătoare a unui băieţel de nici trei ani abandonat de mamă în spital. Mai bine de două luni autorităţile au făcut ping-pong cu el

Povestea unui băieţel de trei ani, abandonat într-un spital, arată că nici astăzi România nu este pregătită să aibă grijă de cei mai vulnerabili copii.

Vezi și

Povestea unui băieţel de trei ani, abandonat într-un spital, arată că nici astăzi România nu este pregătită să aibă grijă de cei mai vulnerabili copii. Mai bine de două luni, asistenţii sociali l-au abandonat şi ei. L-au lăsat în grija medicilor de la spitalul Victor Babeş. Pentru că părinţii au domicilii separate, două instituţii şi-au pasat responsabilitatea. Abia astăzi, când reporterii Observator au aflat de caz au decis că pot interveni. L-au luat pe băieţel din spital, nu i-au găsit încă familia, nici un asistent maternal, ci un centru de plasament. 

- Şi cu cine vorbeşte? Cu cine vorbeşte, cu tine?

Pe băieţelul blond îl vom numi Andrei. Mama l-a dus la medic, pentru că se simţea rău, şi apoi a fugit. La o oră după ce a venit cu copilul la spital, femeia a ieşit pe uşă şi a spus că merge să îi cumpere câte ceva de mâncare. Au trecut de atunci mai bine de două luni, iar mama nu s-a mai întors.

Medicii, asistentele şi infirmierele de la Spitalul Victor Babeş i-au fost şi mamă şi tată. A primit jucării, pentru a nu simţi că este într-un spital. 

Pe acelaşi subiect

După ce a fost anunţată Protecţia Copilului, a început un ping-pong între autorităţi. Părinţii lui Andrei nu sunt căsătoriţi şi au domicilii separate. Unul, în Sectorul 3, altul în Sectorul 1. Iar în timp ce oficialii îşi pasau responsabilitatea, copilul de nici trei ani aştepta ca cineva să-i găsească familia. 

"În situaţia în care Sectroul 3 nu îşi asumă responsabilitatea, din varii motive, o să luăm noi măsura de protecţie. Mama împreună cu tatăl mai au alţi 6 copii, copii aflaţi în sistemul de protecţie socială a Sectorului 3. Mai degrabă ar fi alături de ceilalţi fraţi.", spune Dănuţ Fleacă, director DGASPC Sector 1.

În schimb, cei de la Sectorul 3 spun că ar fi fost de datoria colegilor din Sectorul 1 să stabilească o întâlnire cu mama, dar nu au făcut-o. Reporterii Observator i-au aflat povestea băieţelului de nici trei ani, iar în câteva ore, am reuşit să-i găsim familia. Bunica ne-a spus că mama va veni după Andrei, de Sărbători. "E plecată în Spania, să ştii. E unul mic lăsat la spital, la Victor Babeş. Şi-l ia, că e ca ochii ei din cap."

Întâmplător sau nu, imediat după ce ce echipa Observator s-a interesat de soarta copilului, cei de la Protecţia Copilului Sector 3 au mers la spital să-l ia pe băieţel. Se caută un asistent maternal, dar încă nu a fost găsit în niciun sector. 

Astfel, Andrei a ajuns într-un centru de plasament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Povestea cutremurătoare a unui băieţel de nici trei ani abandonat de mamă în spital. Mai bine de două luni autorităţile au făcut ping-pong cu el