Antena Meniu Search
x

PSD anunţă un miting care "se va auzi şi de pe Marte", în replică la protestele împotriva legilor justiţiei şi a revoluţiei fiscale

Românii au ieşit din nou în stradă. Seara trecută, în Capitală şi în marile oraşe, zeci de mii de oameni au mărşăluit pe străzi.

Vezi și

Românii au ieşit din nou în stradă. Seara trecută, în Capitală şi în marile oraşe, zeci de mii de oameni au mărşăluit pe străzi şi au cerut guvernanţilor să renunţe la modificarea Codului Fiscal, dar şi la Legile Justiţiei. În Bucureşti, au apărut şi incidente între manifestanţi şi forţele de ordine.

Peste 15 mii de oameni s-au adunat în faţa Guvernului. Protestatarii au primit din partea ONG-urilor sute de pancarte sub forma unor mâini inscripţionate cu mesajul "Toţi pentru Justiţie". La ora 19 şi 30 de minute, mulţimea a plecat în marş. 

A fost şi un moment tensionat. Între protestatari şi jandarmii călare. "Faptul că oamenii s-au împrăştiat peste tot, aveam trafic în mişcare. Există elemente perturbatoare, tot timpul se provoacă, rupeţi gardurile, ieşiţi din mulţime.", e explicaţia dată de Jandarmerie.

Spiritele s-au calmat repede, iar manifestanţii şi-au continuat drumul. Mulţi au venit pe biciclete, alţii cu cei mici de mână.

Pe acelaşi subiect

Proteste au fost în toată ţara. Peste 5 mii de oameni şi-au strigat nemulţumirile la Sibiu. La Iaşi au ieşit în stradă 2 mii de persoane, iar la Cluj-Napoca peste 3 mii de oameni s-au strâns în Piața Unirii. 

Astăzi, au venit şi replicile demnitarilor. Mihai Tudose, prim ministru: "Legile Justiţiei sunt în Parlament, îşi urmează cursul. Ne-am uitat la televizoare diferite, eu nu am văzut o palmă din aia mare cu fiscalitatea." "Din punctul meu de vedere, toţi cei care protestează ar trebui să vadă că încercăm cu sprijinul asociaţiilor profesionale, cât şi al CSM-ului, să facem nişte legi mai bune.", spune Florin Iordach, Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei.

Manifestaţii în stradă sunt anunţate inclusiv pe 1 decembrie. În replică, PSD anunţă că ar putea organiza un miting de susţinere a partidului, despre care Codrin Ştefănescu spune că "se va auzi şi de pe Marte". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » PSD anunţă un miting care "se va auzi şi de pe Marte", în replică la protestele împotriva legilor justiţiei şi a revoluţiei fiscale