Antena Meniu Search
x

A venit iarna. Ce sun meteorologii despre următoarele zile şi când ne aşteaptă cele mai grele zile

Vremea se schimbă radical în mai puţin de o oră. Nu am intrat încă în decembrie, dar suntem în faţa primului cod portocaliu de ninsori şi viscol.

Vezi și

Vremea se schimbă radical în mai puţin de o oră. Nu am intrat încă în decembrie, dar suntem în faţa primului cod portocaliu de ninsori şi viscol. În şapte judeţe din centrul ţării, zăpada va fi viscolită la peste 70 de kilometri pe oră. Chiar şi aşa, stratul de zăpadă ar putea ajunge la un metru înălţime. În Capitală şi alte 20 de judeţe, este cod gaben. Vin furtunile violente, iar autorităţile se pregătesc pentru ce-i mai rău. 

Într-o singură noapte, vremea va împărţi ţara în două. Ninsori, vânt polar şi ploi aduc iarna mai aproape. Meteorologii au emis primul cod portocaliu de ninsori pentru acest sezon. Şapte judeţe din centrul ţării vor înfrunta zăpadă şi viscol.

Cu şase ore înainte de intrarea în vigoare a codului, la Bâlea Lac zăpada ajungea deja la 83 de centimetri. Iar la Omu, depăşea 60 de centimetri. Mâine, stratul de omăt s-ar putea dubla. 

Unde nu ninge, plouă cu găleata. Urmează ore critice pentru Bucureşti şi alte 20 de judeţe, cu furtuni şi vânt de peste 70 de kilometri pe oră. În faţa pericolului, autorităţile au început pregătirile. Ne asigură că în acest an, deszăpezirea va fi exemplară. 

Capitala va avea, în premieră, şi 20 de utilaje care vor topi munţii de zăpadă. Iar pe ultima sută de metri, românii se înghesuie la service-urile auto. Speriaţi că, fără cauciucuri de iarnă, în câteva zile, ar putea rămâne împotmoliţi pe drumuri înzăpezite.  

Specialiştii transmit că în decembrie vom avea cel puţin un episod de viscol. Iar în ianuarie, trebuie să ne pregătim pentru cele mai violente fenomene de iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » A venit iarna. Ce sun meteorologii despre următoarele zile şi când ne aşteaptă cele mai grele zile