Antena Meniu Search
x

Marea dramă din viaţa Cristinei Stamate! De ce suferea imensa actriţă a Teatrului de Revistă şi care a fost regretul vieţii ei

"Suntem devastaţi, ne-a părăsit şi Cristina Stamate" - spun cu ochii în lacrimi artiştii de la teatrul Constantin Tănase.

Vezi și

"Suntem devastaţi, ne-a părăsit şi Cristina Stamate" - spun cu ochii în lacrimi artiştii de la teatrul Constantin Tănase.  Abia au înmormântat-o pe Stela Popescu, iar dimineaţă au primit cumplita veste. Cristina Stamate a murit după o suferinţă grea. Avea probleme cardiace grave, iar în ultimele patru nopţi a fost in comă la spitalul Floreasca. Marea actriţă lupta şi cu singurătatea. Nu a avut copii, iar colegii de la teatru au fost singura ei familie. Stela Popescu a fost prietena şi confidenta ei. 

Teatrul de revistă Constantin Tănase, locul în care se auzeau cândva numai râsete, este acum un monument al durerii. Pozele de doliu ale Stelei au fost înlocuite cu cele ale prietenei sale de o viaţă. 

Împărţeau cabina de la teatru şi erau confidente. Cristina Stamate nu a uitat niciodată mâna pe care Stela Popescu i-a întins-o când avea cea mai mare nevoie, la debut în carieră: "Eu am dat concurs la Teatrul Tănase şi după aceea, directorul de atunci mi-a spus: ştii, domnişoară, am întrebat-o pe doamna Stela Popescu, pe tovarăşa Stela Popescu, cum ţi-o fi spus atunci, vrem să luăm o actriţă de la Arad. Zice: am văzut-o, e bună, luaţi-o!"

Stela i-a scris şi prefaţa cărţii "Femeia Hopa Mitică", pe care Cristina Stamate a lansat-o în 2009. Erau tot timpul apropiate. Iar joi, când Stela Popescu a fost găsită fără viaţă, prietena ei ajungea la spital. 

Pe acelaşi subiect

Artista era internată de cinci zile în secţia de Terapie Intensiva a spitalului Floreasca, după ce a fost găsita inconştientă în locuinţa sa. Medicii au reuşit să o stabilizeze, dar în această dimineaţă organismul ei a cedat.

În urmă cu o lună, actriţa a suferit un accident vascular cerebral, iar acum doi ani a suferit trei intervenţii de by-pass. A vorbit despre cumpănă cu umor. 

Deşi operaţia a fost un succes, inima Cristinei Stamate suferea de o altă boală grea: singurătatea. A fost căsătorită doar în tinereţe, iar marele regret a fost că nu a avut copii. 

Vorbea despre singurătate şi pe scenă. În voce i se citea durerea: "Decât o femeie singură, ce poate fi mai singur pe pământ? Când vii acasă nu găseşti pe nimeni, când pleci nu-ţi spune nimeni niciun cuvânt. Eşti şi femeia în casă şi bărbatul ce duci gunoiul jos, cu vorbe dulci."

A căutat mereu să-şi umple golul cu dragostea pentru prieteni. Revista era viaţa ei. Iar pe scenă părea un adevărat vulcan.

A jucat în Secretul lui Bachus sau Grăbeşte-te încet, alături de nume mari ale cinematografiei. Marea actriţă a părăsit scena la 71 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Marea dramă din viaţa Cristinei Stamate! De ce suferea imensa actriţă a Teatrului de Revistă şi care a fost regretul vieţii ei