Antena Meniu Search
x

În pragul incidenţei de 10 la mie, Raed Arafat e întrebat dacă Bucureștiul va intra în carantină. Pe viitor, "rămâne să vedem care vor fi datele"

Întrebat dacă oraşul București va intra în carantină, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că nu se pune problema în acest moment. În Capitala României, rata de infectare a ajuns luni la 9,64 la mie, iar la ATI nu mai sunt paturi libere.

de Redactia Observator

la 04.10.2021, 22:32

Calea Victoriei din Bucureşti, pustie într-o zi de vineri, în timpul pandemiei de COVID-19 (aprilie 2020)
Calea Victoriei din Bucureşti, pustie într-o zi de vineri, în timpul pandemiei de COVID-19 (aprilie 2020) - Profimedia

„Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină și vedeți că se iau măsuri de 3 la mie, 6 la mie, 7,5 la mie, dar se evită totuși carantinarea unei capitale care ar avea un impact major la acest moment”, a răspuns șeful DSU, Raed Arafat, la întrebarea referitoare la situaţia oraşului Bucureşti.

Întrebat care ar fi pragul la care Bucureștiul ar intra în carantină, Arafat a spus că nu dă praguri pentru că e mai complex. „Rămâne să vedem care vor fi datele și monitorizarea, dar se evită carantinarea Capitalei. Nu am carantinat-o nici altădată, doar că noi sperăm ca oamenii să respecte totuși măsurile care se recomandă ca să reușim să controlăm situația”, afirmă Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Rata de incidenţă COVID în Bucureşti

Rata de infectare în Capitală este aproape de 10 la mie. Luni, Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a anunțat o incidență de 9,64 la mia de locuitori. 

În plus, spitelele sunt copleşite de numărul pacienţilor. La Marius Nasta, oamenii sunt trataţi pe holuri, în aşteptarea unui loc în saloanele pline. La ATI mai sunt doar 3 locuri libere în toată ţara

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » În pragul incidenţei de 10 la mie, Raed Arafat e întrebat dacă Bucureștiul va intra în carantină. Pe viitor, "rămâne să vedem care vor fi datele"