Antena Meniu Search
x

Avertismentul inspectorilor OPC: mare atenție la produsele de post!

Intrăm în postul Crăciunului, dar atenţie la produsele aparent sănătoase! Inpectorii OPC au găsit în magazine fructe mucegăite puse la un loc cu cele bune.

Vezi și

Intrăm în postul Crăciunului, dar atenţie la produsele aparent sănătoase! Inpectorii OPC au găsit în magazine fructe mucegăite puse la un loc cu cele bune. Dar şi produse vegetale care au văzut doar urme de legume.

De fapt, pateul vegetal conţine cel mai mult ulei şi apă, dar şi aditivi, arome şi doar urme de legume. 

Brânza vegetală are în compoziţia peste 20% ulei de cocos, apoi arome şi coloranţi. Nici fructele şi legumele proaspete, mai ales cele aduse din import, nu sunt ferite de pericole. 

Inspectorii OPC au descoperit că fructele sunt stropite cu substanţe care pot deveni toxice. În cantităţi mari pot provoca tulburări digestive sau dermatită. Specialiştii recomandă ca fructele şi legumele să fie bine spălate şi pe coajă înainte de consum.

Mihai Mihăiţă Benghe, comisar şef adjunct OPC Bucureşti: "Comercianţii riscă amenzi în valoare de 10.000 de lei şi măsura şi oprirea temporară a produselor de la comercializare până la remedierea deficienţelor."

Există câteva reguli pe care ar fi bine să le respectaţi. Să cumpăraţi produsele din spaţii autorizate şi dacă achiziţionaţi ceva la vrac cereţi şi eticheta pentru a vede ce conţine. Iar, atunci când cumpăraţi un produs trebuie să cereţi comerciantului şi bonul fiscal. 

În cazul în care un produs este alterat, cu bonul fiscal puteţi sesiza Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor. Postul Crăciunului va începe pe 15 noiembrie şi se va încheia pe 25 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Avertismentul inspectorilor OPC: mare atenție la produsele de post!