Antena Meniu Search
x

În vinerea din Săptămâna Luminată, creştinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii

În vinerea din Săptămâna Luminată, creştinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Oamenii merg la biserică să ia apa vindecătoare care îi fereşte peste an de boli şi necazuri. Anul acesta, vremea le-a fost potrivnică pelerinilor. În număr mult mai mic faţă de anii trecuţi, au stat la coadă şi s-au ferit cum au putut de frig şi de ploaie. Nu au lipsit însă îmbulzeala şi momentele tensionate.

Vezi și

În prima vineri din Săptămâna Luminată, creştinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Oamenii merg la biserică să ia apa vindecătoare care îi fereşte peste an de boli şi necazuri. Anul acesta, vremea le-a fost potrivnică pelerinilor. În număr mult mai mic faţă de anii trecuţi, au stat la coadă şi s-au ferit cum au putut de frig şi de ploaie. Nu au lipsit însă îmbulzeala şi momentele tensionate.

La zi mare, de sărbătoare, nu putea lipsi sfânta îmbulzeală. Această doamnă a fost pusă la pământ de oamenii grăbiţi să ajungă la apa sfântă. Şi într-o clipă furia a luat locul evlaviei. 

Vremea rea i-a ţinut pe mulţi în casă. Cei care s-au încumetat totuşi să îndure frigul şi ploaia, au luat agheasmă pentru toată lumea.

Oamenii cred în puterile miraculoase ale apei sfinţite de preoţi în prima vineri din Săptămâna Lumiantă, când se prăznuieşte Izvorul Tămăduirii. 

Micii comercianţi s-au rugat şi ei să li se mai rotunjească puţin veniturile. Un fir de busuioc costă doar un leu şi nu strică să îl ai în casă. 

Potrivit rânduielilor bisericeşti, agheasma mică luată în ziua Izvorului Tămăduirii se ţine în casă tot anul. În clipe de restrişte, credincioşii trebuie să bea din apa sfiinţită şi să stropească locul unde trăiesc. Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare închinată Maicii Domnului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » În vinerea din Săptămâna Luminată, creştinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii