Antena Meniu Search
x

În târgul de Crăciun de la Berlin devastat de un terorist au fost şi români!

În târgul de Crăciun devastat de un terorist au fost şi români! Turişti, dar şi expozanţi, la un pas de moarte, după ce TIR-ul deturnat de un radical islamist a spulberat totul în cale.

Vezi și

În târgul de Crăciun devastat de un terorist au fost şi români! Turişti, dar şi expozanţi, la un pas de moarte, după ce TIR-ul deturnat de un radical islamist a spulberat totul în cale.

"Uită-te câţi răniţi, aici, Doamne! Uită-te şi aici! Uite, sunt morţi, mulţi morţi, mulţi morţi!", sunt vocile îngrozite a doi supravieţuitori şi primele imagini de după atentat.

Zeci de trupuri zdrobite, în braţele celor dragi. Resturi de fier, sticlă şi lemn şi luminile unei sărbători pătate de sânge. E tot ce a rămas din Târgul de Crăciun din Berlin, spulberat de un TIR deturnat de un terorist.

În grupul celor care au filmat, era şi un român. El a avut inspiraţia să plece cu numai câteva minute înainte de masacru. 

Pe acelaşi subiect

Mai mulţi români au fost în piaţa însângerată. Inclusiv, spun martorii, expozanţi care vindeau produse româneşti. Cu toţii au scăpat ca prin miracol din atentatul care a luat 12 vieţi. Bilanţul putea fi şi mai crunt, dacă nu ar fi existat un erou. 

Polonezul Lukasz Urban, 37 de ani. Tată şi soţ. El este şoferul luat ostatic, care s-a luptat cu teroristul înarmat şi care ar fi tras de volan în ultima clipă. Doar aşa, TIR-ul deturnat nu a ajuns până în mijlocul mulţimii. Mastodontul, încărcat cu 25 de tone de oţel, ajunsese de dimineaţă în Berlin. 

În ultimul apel dat către patron, şoferul polonez îi povesteşte că vede mulţi refugiaţi în zonă, Motivul este că Tyson Krupp, firma unde trebuia să descarce marfa adusă din Italia, se află doar la câţiva metri de autoritatea pentru străni. Aici vin refugiaţii pentru a obţine documente legale de şedere în Germania.

Autorităţile se tem că pe acolo a trecut şi teroristul, posibil un tânăr tunisian. Nu e clar cum a reuşit să deturneze TIR-ul cu tot cu şofer. 

De la momentul la care TIR-ul a fost preluat de la şoferul polonez şi a ajuns aici, pt a fi condus aici, în târgul de Crăciun, sunt 4 ore, în care anchetatorii nu îşi explică ce s-a întâmplat.

În ciuda alertei din Berlin, viaţa merge mai departe pentru oamenii de rând. 

E singurul mod prin care pot lupta împotriva terorii. Să nu se teamă, în faţa ameninţării. Să acopere sângele cu flori şi mesaje de pace. Şi să vindece rănile, prin rugăciuni şi cântec. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » În târgul de Crăciun de la Berlin devastat de un terorist au fost şi români!