Antena Meniu Search
x

Inaltpreasfintitul Ciprian vrea sa desfiinteze mai multe parohii

Cum sa te apropii mai bine de credinciosi? Prin umilinta, ar fi raspunsul. La doar doua luni de cand a fost ales arhiepiscop al Buzaului si Vrancei, Inaltpreasfintitul Ciprian Campineanul si-a luat in serios sarcina de a aduce biserica mai aproape de enoriasi.

Vezi și

Si pentru asta s-a gandit sa taie drastic din cheltuieli. Dupa ce a vandut limuzinele de lux ale predecesorului sau, Inaltpreasfintitul Ciprian vrea sa desfiinteze acum si mai multe parohii.

Enoriasii spun ca este o schimbare de imagine binevenita a Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei. Asta in conditiile in care fostul arhiepiscop, Epifanie Norocel ,cumparase nu mai putin de trei limuzine de lux. Cea mai scumpa dintre ele, cumparata in 2008, costase 100.000 de euro, iar aceasta opulenta ii nemultumea pe credinciosi.

Acum, Inaltpresfintitul Ciprian vrea sa desfiinteze cinci protoerii, cu tot cu parohiile care fac parte din ele, pe motiv ca nu beneficiaza de contributie de la buget si ii impovareaza pe preoti si pe enoriasi.

Masura ar urma sa intre in vigoare de la 1 iunie, iar sediile protoieriilor ar trebui sa capete destinatii social-filantropice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Inaltpreasfintitul Ciprian vrea sa desfiinteze mai multe parohii