Antena Meniu Search
x

Incendii de vegetaţie şi temperaturi extreme în Franţa. MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru români

MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care doresc să viziteze sau să tranziteze Franţa, în urma incendiilor de vegetaţie care afectează sud-estul ţării şi a temperaturilor extreme.

MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care doresc să viziteze sau să tranziteze Franţa, în urma incendiilor de vegetaţie care afectează sud-estul ţării şi a temperaturilor extreme.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în perioada  3 - 6 august 2017, sud-estul ţării (Departamentele Corsica de Sud, Var, Alpes-Maritimes, Vaucluse, respectiv  Bouches-du-Rhone), se confruntă cu valuri de caniculă şi pericolul de incendii de pădure şi de vegetaţie uscată", atenţionează MAE.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă, iar cei afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris 00 33 (0) 1 47 05 29 66 sau 00 33 (0) 1 47 05 27 55, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor români din străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Consulatului General al României la Marsilia: 00 33 (0) 6 10 02 71 64.

MAE a emis o avertizare similară şi la finalul lunii iulie, cu privire la sud-estul Franţei. Alte atenţionări au fost emise pentru începutul lunii august în Serbia, Italia şi Ungaria, ca urmare a temperaturilor extreme.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Incendii de vegetaţie şi temperaturi extreme în Franţa. MAE a emis o nouă atenţionare de călătorie pentru români