Antena Meniu Search
x

Incendiu puternic în Bragadiru. Un depozit a fost mistuit de flăcări

Un puternic incendiu a izbucnit, aseară, la un depozit din localitatea Bragadiru, unde are loc ambalare şi distribuţie de orez.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 31.07.2020, 10:25

Vezi și
  • La faţa locului a intervenit şi Garda de Mediu.
  • Laboratorul mobil a fost trimis să facă verificări dacă fumul este toxic.

Zeci de pompieri au fost trimişi în misiune, iar populaţia a fost avertizată printr-un mesaj Ro-Alert.

Era ora 18 când pompierii au fost alertaţi de incendiul izbucnit la depozitul de pe Şoseaua de Centură a Capitalei. Flăcările puternice şi fumul negru s-au putut vedea de la kilometri distanţă. Incendiul a cuprins cu repeziciune cele doua hale de cinci mii de metri pătraţi ale fabricii.

Când a pornit focul, mai erau doar şapte muncitori în curtea fabricii. Restul îşi terminaseră programul de lucru. Nimeni nu a fost rănit sau intoxicat cu fum. În schimb, oamenii rămaşi au dat o mână de ajutor.

Tiberiu Oprea - funcţionar economic: Eu am sunat la 112, deja în spate se agitau să stingă incendiul, dar nu aveau cum.

Autorităţile au emis şi un mesaj RO-ALERT, în care anunţau populaţia să evite zona pentru că au loc degajări masive de fum.

Daniel Vasile- purtător cuvânt ISUBIF: Pe lângă extinderea incendiului la aceste silozuri să se producă şi o explozie pt ca in interior erau recipiente sub presiune, materiale usor imflamabile de tipul solventilor.

Este cea mai amplă intervenţie a pompierilor din acest an. În sprijinul echipajelor de la ISU Bucureşti şi Ilfov au intervenit 10 autospeciale din cinci judeţe: Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu.

La faţa locului a intervenit şi Garda de Mediu, iar laboratorul mobil a fost trimis să facă verificări dacă fumul este toxic.

Prima ipoteză luată în calcul de pompieri este că totul ar fi pornit de la un incendiu de vegetaţie din zonă care s-a extins la una dintre hale. Surse din anchetă spun că depozitul nu avea autorizaţie de incendiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Incendiu puternic în Bragadiru. Un depozit a fost mistuit de flăcări