Antena Meniu Search
x

Un incendiu devastator a făcut scrum cea mai mare piață din Oradea (Video)

În toiul nopţii, flăcări uriaşe au cuprins vechea hală de alimente şi s-au extins până la acoperişul care, într-un final, s-a prăbuşit.

de Redactia Observator

la 18.07.2020, 23:23

Vezi și

Toată marfa a ars în totalitate, iar cei mai mulţi comercianţi nu aveau asigurare. Acum, numără pagube uriaşe, iar de despăgubiri. nici nu poate fi vorba.

Martor: "Şi carmangeria, acolo, în capăt. Unde arde acum, acolo era carmangeria. Şi lactatele"

De la un capăt la altul, flăcările de peste doi metri înălţime au nimicit întreaga hală de alimente. De la geamurile blocurilor şi din casele din apropiere, oamenii au privit speriaţi cum incendiul izbucnit puțin înainte de ora două se extindea cu viteză. Sub ochii lor, tavanul s-a prăbuşit peste mărfurile comercianţilor.

1.600 de metri pătraţi s-au făcut scum. Nimic nu a mai putut fi salvat. Chioşcurile şi tarabele nici nu mai există. Peste 50 de pompieri s-au luptat cu focul.

Pentru mulți comercianţi, taraba din piață era singura sursă de venit. Nici produsele oamenilor şi nici hala nu erau asigurate.

Comerciant: "Valoare de marfă în hală de 60.000 de lei. Cine ne despăgubește? Cine ne asigură loc de muncă?"

"Am casa de marcat, actele firmei, cântar electronic. 4 chioșcuri, două pe dreapta, două pe stânga. Am valoare de cel puțin 4000 – 5000 de lei în chioșcuri"

Reporter: "Care-i paguba?"

Comerciant: "Cam la 2000 de lei. E foarte mult. Foarte mult, pentru noi, țăranii, foarte mult contează asta. Că numai de-aici am trăit"

Rămaşi fără tarabe, mai mulţi producători care au venit de dimineaţă cu marfă proaspătă au început să vândă direct din portbagaj.

Cât despre despăgubiri. nimeni nu poate da un răspuns.

Liviu Andrica, director ADP: "Nu știu, trebuie analizat, în funcție de cei pagube au avut. Clădirea nu este asigurată, nimeni nu făcea o asigurare pe o clădire veche. Ea oricum trebuia reabilitată. Intra într-un proces de reabilitare odată cu modernizarea Pieţei Cetate"

Incendiul a fost stins după aproximativ două ore şi jumătate. Încă nu se ştie de la a pornit. Reprezentanții Administraţiei Domeniului Public au anunțat că, în zilele următoarele, un cort va fi instalat în zonă pentru ca producătorii și comercianții să își poată vinde în continuare produsele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un incendiu devastator a făcut scrum cea mai mare piață din Oradea (Video)