Antena Meniu Search
x

Incident incredibil în Lupeni! Podeaua unui apartament de la etajul unu al unui bloc s-a surpat peste parter!

Incident incredibil în Lupeni. După ce săptămâna trecută s-a prăbuşit subteranul, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la suprafaţă.

Vezi și

Incident incredibil în Lupeni. După ce săptămâna trecută s-a prăbuşit subteranul, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la suprafaţă. Podeaua unui apartament de la etajul unu al unui bloc s-a surpat peste parter, iar proprietarul a rămas prins între dărâmături.

Sunt imaginile dezastrului la Lupeni. Podeaua unui apartamentul de la etajul unu al unui bloc de locuinţe sociale s-a prăbuşit şi a ajuns la parter. Oamenii au fost treziţi în miezul nopţii de zgomotul puternic.

Bătrânul care locuia în apartamentul prăbuşit a rămas prins ore bune printre dărâmături.

Marius Jianu, UPU Lupeni: "Victima a fost adusă conştient, echilibrat, cu un mic traumatism cranian care a necesitat transferul la Petroşani. S-a exclus că ar necesita internarea şi a fost adus înapoi la noi la spital şi a fost luat de aparţinători."

Autorităţile au intervenit imediat şi au evacuat locatarii imobilului, majoritatea copii.

După ce plafonul de la etajul unu s-a prăbuşit la parter, experţii în construcţii au evaluat clădirea şi au ajuns la concluzia că în acest bloc nu se mai poate locui, aşa că 150 de persoane au fost evacuate de urgenţă şi cel mai sigur clădirea va fi pusă la pământ.

Se pare că incidentul ar fi fost cauzat de lipsa unor elemente esenţiale de rezistenţă a clădirii.

Cristian Răzmeriţă, Primarul oraşului Lupeni: "Platforma de beton a doi cetăţeni care stăteau la etajul unu a căzut la un moment dat. Am analizat împreună cu cei de Institutul de Cercetare în Construcţii şi am constatat faptul sub nu mai exista un zid de 30 de centimetri care trebuia să existe şi în placa respectivă de beton nu am mai indentificat niciun pic de fier, deci fierul respectiv a fost furat tot de către cetăţenii care au stat acolo."

Blocul este în proprietatea primăriei şi de 10 ani găzduieşte cazurile sociale din oraş. Cei mai mulţi dintre locatarii evacuaţi sunt cazaţi, temporar, în sala de sport din Lupeni.

Imobilul trebuie reparat capital. Autorităţile locale vor să ceara ajutor inclusiv Guvernului. E nevoie de locuinţe modulare pentru locatarii evacuaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Incident incredibil în Lupeni! Podeaua unui apartament de la etajul unu al unui bloc s-a surpat peste parter!