Antena Meniu Search
x

Video Incidente din cauza valulului de ninsori abundente de la munte

Vremea rea continuă să ne facă probleme. În multe zone din ţară sunt drumuri blocate de troiene iar pe calea ferată apar incidente din cauza valulului de ninsori abundente. La munte stratul de zăpadă depăşeşte şi 70 de centimetri iar salvamontiştii dau avertismente de risc ridicat de avalanşă pentru cei care intenţionează să urce pe pârtii.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.03.2021, 14:17

Vezi și

Ninge fără întrerupere de mai bine de 50 de ore, aşa se face că în Poiana Braşov stratul de zăpadă a ajuns la o grosime la peste 1.30 m.

Accidente şi blocaje din cauza zăpezii

Cea mai mare problemă nu a fost însă din cauza ninsorilor abundente sau din cauza zăpezii care s-a depus pe carosabil, pentru că dacă ne referim strict la drumurile naţionale, de ieri s-a circulat în condiţii de iarnă, însă nu au apărut blocaje majore de trafic, au fost câteva accidente, din fericire nu foarte grave şi camioane de mare tonaj care au fost blocate.

Cele mai mari probleme au apărut din cauza faptului că stratul de zăpadă este foarte gros, a nins foarte mult, este o zăpadă grea, apoasă şi copacii sunt îngreunaţi. Din acest motiv se rup şi ajung de-a curmezişul şi ajung pe carosabil, fie pe calea ferată. 

Citeşte şi: Două anotimpuri în două zile. A venit iarna la mijloc de martie, ninge ca-n povești în sudul României

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Incidente din cauza valulului de ninsori abundente de la munte