Antena Meniu Search
x

Video Două anotimpuri în două zile. A venit iarna la mijloc de martie, ninge ca-n povești în sudul României

Iarnă în toată regula în Bucureşti şi în alte 15 judeţe din sudul ţării. A nins zdravăn de azi-noapte, iar temperaturile au fost aproape de zero grade pe tot parcursul zilei. Viscolul care ţine până mâine dimineaţă a fost cauza mai multor accidente rutiere.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 10.03.2021, 20:01

Vezi și
  • Vremea rea, cu ger noaptea şi ploi ziua, va dura toată săptămâna viitoare

Vântul a bătut cu putere în Dâmboviţa. Rafalele de peste 55 kilometri la oră au împins un tir pe contrasens care mai apoi, din cauza stratului gros de gheaţă de pe drum, a ajuns într-un şanţ. Toate drumurile din sudul ţării au fost la fel după ce ieri părea că a venit primăvara. Meteorologii au emis cod galben de vreme rea, în așteptarea ninsorii.

De la soare şi 17 grade, bucureştenii s-au trezit cu un strat consistent de zăpadă şi temperaturi cu minus. Practic, în Capitală am avut două anotimpuri în mai puţin de 48 de ore. 

Iarnă în toată regulă în România, la mijloc de martie

În mai puţin de 24 de ore vremea s-a schimbat radical iar primăvara s-a transformat în început de iarnă. Acum în Capitală înregistrăm un grad Celsius, însă resimţim o temperatură de -2 grade. Ninge abundent, iar stratul de zăpadă măsoară deja cinci centimetri. 

Dacă ieri oamenii au ieşit în parc la plimbare sau la un joc de table, astăzi locurile de promenadă au fost acoperite de zăpadă. 

Lacurile parcurilor aproape că au îngheţat, iar copacii înfloriţi zilele trecute au acum de suferit.  Oamenii spun că nici nu mai ştiu cum să se îmbrace. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi şoferii care credeau că iarna e departe au avut probleme în trafic. Nici în Dâmboviţa temperatura nu a depăşit astăzi pragul de îngheţ. Vreme rea este şi la mare, unde a fost emis un cod galben de vânt. Vântul a suflat cu putere azi pe litoral. La rafale au ajuns şi la 65 km/oră. Marea a fost agitată, iar în larg valurile au atins şi doi metri înălţime. Meteorologii spun că nu scăpăm de frig nici săptămâna viitoare.

Citește și:

Florinela Georgescu, director executiv ANM: Rămânem pe un fond de vreme rece. Dacă azi aici in sud unde a nins au fost temperaturi intre 0 si 3 grade, mâine vor mai câştiga maxim 2, 3 grade. Sunt de aşteptat tot aici sau mai ales aici în sud temperaturi minime spre limita gerului, care pot coborî spre -8, -10 grade. 

Sunt anunţate ninsori în fiecare zi cel puţin la munte, iar în celelalte zone, vom avea parte de ploi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Două anotimpuri în două zile. A venit iarna la mijloc de martie, ninge ca-n povești în sudul României