Antena Meniu Search
x

Noi cazuri de infectare cu noul coronavirus la diferite penitenciare din țară

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au anunțat, în cursul zilei de sâmbătă, că s-au confirmat noi infectări cu noul coronavirus la diferite penitenciare din țară.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 26.07.2020, 07:45

Angajații infectați vor fi internați, iar contacții intră direct în izolare la domiciliu
Angajați ai penitenciarelor din Bistrița, Târgu Jiu și Focșani s-au infectat cu noul coronavirus - istockphoto.com/ imagine ilustrativă
  • S-au înregistrat infecții cu noul coronavirus la angajații penitenciarelor din Bistrița, Focșani și Târgu Jiu.

Au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus trei angajați, respectiv câte unul de la Penitenciarele Focșani, Bistrița și Târgu Jiu.

La Focșani s-a infectat cu noul coronavirus un angajat care a exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea echipamentului de protecție, același lucru înregistrându-se și în cazul angajatului de la Penitenciarul Târgu Jiu.

În schimb, la Penitenciarul Bistrița a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus un angajat care a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ.

Cei trei angajați urmează să fie internați, iar ceilalți angajaţi identificaţi drept contacţi direct au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu. De asemenea, spaţiile de lucru au fost dezinfectate.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor anunță că "se menţine aplicarea măsurilor de prevenţie, inclusiv a monitorizării medicale a persoanelor custodiate, până la acest moment nefiind identificată simptomatologie specifică. Administraţiile locurilor de deţinere implementează, în continuare, recomandările Direcţiilor de Sănătate Publică competente".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Noi cazuri de infectare cu noul coronavirus la diferite penitenciare din țară