Antena Meniu Search
x

Inghetata de la dozatoare e periculoasa!

E cea mai buna pe canicula pentru ca e ieftina si rece. Inghetata de la colt de strada poate fi insa cel mai mare dusman

Vezi și

Vanzatorii n-au habar ce contine marfa lor, iar pe cei mai multi clienti nici nu-i intereseaza. E drept, daca dau de un musteriu mai pretentios, comerciantii baga mana in foc pentru marfa lor.

Inghetata de la colt de strada, de la dozator, pare inofensiva si foarte racoritoare. Poate fi, insa, spun specialistii, extrem de periculoasa. "Daca vorbim de inghetata de la dozator vorbim de tot ce e in aer, apoi inghetata este moale. Cea cu consistenta moale poate fi contaminata cu steptococi, cu stafilococ auriu si apoi mana murdara si creste riscul de contaminare cu hepatita. Incazul in care apare o toxinfectie cu salmonela debutul este brusc, iar consumatorul are nevoie de ingrijiri medicale. Anii trecuti am avut un episod la o unitate de procesare a inghetatei".

Dar, pentru cei mai multi pretul e mai important decat sanatatea. Un cornet nu costa mai mult de un leu sau doi. In perioada caniculara vanzarea de inghetata se dubleaza fata de zilele obisnuite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Inghetata de la dozatoare e periculoasa!